Diari Més

Energia

L'empresa Viesgo tanca una central tèrmica a la Canonja

Energia autoritza la clausura de la planta segons publicava ahir en el BOE

La central tèrmica de cicle combinat Viesgo a la Canonja

L'empresa Viesgo tanca una central tèrmica a la CanonjaViesgo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital ha autoritzat el tancament de la central tèrmica de cicle combinat propietat de Viesgo a la província de Tarragona, situada en el terme municipal de La Canonja.

Després de l'autorització d'Energia, Viesgo haurà de realitzar el tancament de la planta en el termini de tres anys i desmantellar els actius, segons consta en una resolució de la Direcció general de Política Energètica i Mines publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Va ser ahir quan el BOE va publicar l'autorització administrativa necessària que Viesgo va sol·licitar aquest mateix any per tancar la Central Tèrmica de Cicle Combinat de Tarragona, situada en el terme municipal de La Canonja.

Segons declarava un portaveu de Viesgo, després del canvi en les condicions de mercat, la central portava anys operant molt per sota de les seves capacitats de producció, la qual cosa ha donat motiu a un procés ordenat de tancament marcat per dos aspectes: «que no tingués incidència ni en el sistema elèctric ni en la garantia de subministrament -el que ha quedat certificat amb l'autorització atorgada per REE i pels òrgans competents-, i, sobretot, que es realitzés d'una manera responsable amb els integrants de la seva plantilla».

L'any passat, Xarxa Elèctrica d'Espanya (REE, per les seves sigles en espanyol) va incorporar determinades instal·lacions elèctriques que formaven part de la infraestructura de la central de Viesgo a Tarragona, actius que queden així fora d'aquesta autorització de tancament.

La petició de Viesgo ja comptava amb el vistiplau de REE i de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), que van considerar que el tancament de la central no representava una «incidència significativa en la seguretat ni en la garantia de subministrament del sistema elèctric espanyol».

tracking