Diari Més

Grans històries en petit format

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca se celebrarà del 14 al 22 d’octubre

Participants de la secció In situ l'any 2016.

Grans històries en petit formatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pere Segura, president del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, va presentar la segona edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca, FICVI, que se celebrarà al municipi del 14 al 22 d’octubre.

Tal com va explicar el director del certamen, Josep Varo, durant els dies del festival es projectaran, de manera gratuïta, un total de 41 curtmetratges, 9 dels quals són d’animació. Aquests han estat seleccionats d’entre els 978 treballs presentats a concurs, arribats de més de 40 països d’arreu del món, i que tracten temàtiques tan diverses com els desnonaments o la sexualitat, des de visions que abasten de l’humor a la tragèdia.

Els curtmetratges seleccionats es projectaran en dues fases. Des del dilluns 17 d’octubre fins al dijous 19 d’octubre, es podran veure els curts de ficció, que es mostraran en una doble sessió a l’Auditori Josep Malapeira: per als escolars del municipi, de 10 a 16 h., i per al públic general, de 17 a 19h.

El divendres 20 d’octubre, a les 19 h., es farà l’obertura oficial del festival a l’Auditori Josep Carreras i les dues primeres projeccions de curts de ficció. Dissabte es faran tres passis més (a les 19h, a les 20.30 h. i a les 22.30 h.), i el vespre de diumenge, a partir de les 20.45 h., tindrà lloc la Gala d’entrega de premis i la projecció dels curtmetratges guanyadors. Tots els passis són gratuïts i oberts a tothom.

Com en l’edició passada, hi haurà també la secció In Situ, que tindrà lloc els dies 14 i 15 d’octubre, i durant la qual els participants hauran de rodar un curtmetratge, d’una durada màxima de tres minuts, a Vila-seca. A més, al curt haurà d’aparèixer un element que l’organització entregarà en el moment de començar el concurs.

Com a novetat d’aquest any, s’han programat tres classes magistrals. Les dues primeres es faran el dissabte 21 d’octubre, i consistiran en la sessió Introducció a la producció musical amb tablet, oferta per EUMES –Escola de música avançada i so–, i Composició de bandes sonores, oferta per EUMES, i a càrrec de Dani Trujillo, compositor i dissenyador de so. La tercera serà el diumenge 22, i tindrà com a protagonista Pedro Solís, director de producció de Tadeo Jones i guanyador del Goya 2014 al Millor curtmetratge d’animació espanyol amb Cuerdas. Solís oferirà una classe magistral sobre el cinema d’animació.

El FICVI té una dotació de 9.500 euros en premis, entre els quals hi ha el Premi al millor curt de ficció internacional, el Premi al millor estatal i un premi DO Catalonia al millor curt en llengua catalana. A més d’aquests, s’ha establert un Premi del públic i un Premi Jove, atorgat per alumnes d’últim curs de comunicació audiovisual de la URV. Entre el jurat oficial hi ha, entre altres, el mateix Pedro Solís, Jesús Monllaó, director de cinema, i Rubén Salazar, director de cinema i guanyador del FICVI 2016.

tracking