Diari Més

MUNICIPAL

Cambrils incrementa la taxa de recollida d'escombraries un 7%

El govern municipal justifica l’augment amb les millores que s’implementen al servei

Imatge de la façana exterior de l'Ajuntament de Cambrils.

Cambrils incrementa la taxa de recollida d'escombraries un 7%Google

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La taxa de recollida d’escombraries serà un 7% més cara pels cambrilencs l’any vinent. L’Ajuntament donava llum verd a aquest increment el passat divendres al plenari municipal.

Es tracta d’un augment que el govern municipal justificava amb l’augment de costos que implica la millora del servei de recollida de residus i neteja viària. Segons el consistori cambrilenc, «fins ara, la major part dels costos del nou contracte signat amb l’ens públic encarregat del servei han estat assumits amb els recursos generals de l’ajuntament i en bona part continuarà essent així». Concretament 381.308 euros seran assumits amb aquests recursos, sense que comporti cap increment de tributs, i els 285.277 euros restants es repercutiran mitjançant l’increment de la taxa. L’Ajuntament de Cambrils recordava que «l’increment de la taxa de residus representa menys de 7 euros anuals per un pis situat al nucli urbà». «Això vol dir que el propietari d’aquest habitatge haurà de pagar 97,23 euros, una quantitat que malgrat l’increment segueix estant molt per sota de municipis com Reus (127,85) o Valls (114,2)», afegia. Les millores que s’han implementat afecten a la seguretat dels treballadors, als contenidors de superfície i soterrats, i per l’adquisició de nova maquinària, la disponibilitat de més personal destinat a la neteja viària gràcies a la millora de la maquinària i l’amortització de vehicles i màquines.

Pressió fiscal

Tanmateix, no s’incrementarà la pressió fiscal corresponent als impostos, ni pel que fa a l’impost sobre béns immobles (IBI), ni l’impost de circulació, ni l’impost sobre activitats econòmiques. Pel que fa a les bonificacions i exempcions fiscals, seguint en la línia d’aquest mandat, es mantenen, i en alguns casos s’amplien les que ja s’aplicaven amb la finalitat d’ajudar aquelles persones en situació de vulnerabilitat, com és el cas del servei d’atenció a les famílies amb infants a càrrec de 0 a 3 anys, establint l’exempció de les famílies d’infància en risc.

D’altra banda, també s’incorporen dues taxes destinades a millorar l’accés a l’habitatge, penalitzant bancs i grans tenidors que disposen de pisos buits. El regidor d’Hisenda, Jaume Gila, explicava que «el problema en l’accés a l’habitatge requereix d’una estratègia a tots els nivells, des de l’àmbit estatal fins l’àmbit municipal». Per aquest motiu, el regidor afirmava que «l’Ajuntament de Cambrils ha de donar exemple i aprofitar el marc legal vigent per exigir una taxa per aquells habitatges que portin més de dos anys buits i aquesta situació no sigui justificada per cap causa d’interès social».

Una altra novetat, segons el consistori, és l’ordenança que fixa les taxes per a l’ús de les diferents parcel·les dels horts municipals que es crearan durant el 2018. El projecte es contempla com una activitat de caire social amb funcions d’inserció sociolaboral i/o millora de les condicions de vida i l’entorn mitjançant l’activitat agrària. En aquest sentit, l’ordenança dels horts també preveu bonificacions en funció de la renda, mesurada segons l’indicador de suficiència de Catalunya, i bonificacions destinades a entitats socials i centres educatius.

Altra de les novetats afectava les taxes, bonificacions i exempcions de les falques publicitàries de Ràdio Cambrils que s’aprovaven provisionalment al ple a proposta del govern municipal. L’ordenança és un pas endavant en la reobertura de l’emissora.

tracking