Diari Més

Cultura

Alcover tanca una de les Fires de Bandolers més concorregudes

El bon temps ha jugat a favor d’aquesta fira, que transporta el municipi a l’època dels bandolers

Fira de Bandolers d'Alcover.

Imatge de l'edició passada de la Fira de Bandolers.Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 15.000 persones s’han aplegat aquest cap de setmana a Alcover per reviure el passat bandoler d’aquest municipi amb la quinzena edició de la Fira de Bandolers. El bon temps ha propiciat que la festa hagi atret visitants vinguts d’arreu de Catalunya, convertint-se en una de les edicions més participades dels últims anys.

Paradetes d’artesania i productes de la terra omplien els carrers cèntrics d’Alcover, mentre que, paral·lelament, s’interpretaven en les diverses places del municipi esquetxos teatrals que mostraven petites escenes quotidianes de la vida de principis del segle XVII, quan la vila estava presa per dos bàndols de bandolers: els Morell i els Voltor. Concretament, enguany, i coincidint amb els quinzè aniversari de la Fira, s’ha fet una selecció de les quatre millors representacions realitzades durant tot aquest temps: La Remei i el Pigall; La dolça llar del Bandoler; A l’infern pecadors!; i El secret de la galeta bandolera.

Els bandolers també han tingut presència a través de diverses propostes de caràcter familiar, com és el cas de La Bandolerada, una gimcana pensada per als més petits que es va celebrar dissabte que, vestits de bandolers, havien de recórrer el municipi, tot superant diverses proves. També dissabte, es va realitzar la tradicional baixada d’Ornis, amb tot tipus d’andròmines. Les propostes familiars es completaven amb una novetat: la creació d’un corral, una zona dedicada als nens i nenes perquè poguessin veure i tocar animals.

Després de l’actuació de dissabte a la nit al Pavelló Municipal, a càrrec d’Hotel Cochambre i Discochambre, ahir la Fira de Bandolers va arribar al seu final amb la tradicional Trobada de Gegants, noves representacions d’esquetxos teatrals, el Túnel del Temps i, finalment, el Ball de Fira a la terrassa amb Alicia Band.

Alcover, però, encara no deixa de banda la festa, i és que aquesta setmana li toca viure la Festa Major. Un dels actes més destacats serà el concert de dissabte, amb Oques Grasses i Doctor Prats. Les entrades anticipades tenen un preu de 10 euros i, a taquilla, 12.

tracking