Diari Més

Un testimoni clau dubta en el judici contra el vaguista acusat de coacció

El jove tortosí Andreu Curto s’enfronta a 4 anys de presó i nega haver fet destrosses a un hotel de Sants durant la vaga de 2012

L'acusat Andreu Curto, ahir durant el judici a la Ciutat de la Justícia.

Un testimoni clau dubta en el judici contra el vaguista acusat de coaccióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’únic testimoni que tenia la fiscalia contra el jove Andreu Curto per acusar-lo de danys, desordres públics i coaccions durant la vaga general del març del 2012 ha dubtat de la seva autoria aquest dijous durant el judici que s’ha fet a Barcelona. Curto, d’origen tortosí, però veí de Sants, s’enfronta a una pena demanada de quatre anys de presó i 10.200 euros de multa i indemnització, però ha negat els fets. El responsable de l’hotel ha identificat l’acusat com un dels qui liderava un piquet, però no ha pogut assegurar totalment que fos ell mateix qui fes destrosses a la porta de l’hotel o l’amenacés.

L’acusat ha explicat que el 29 de març del 2012, en el marc de la vaga general, es va concentrar a les 8 del matí a la plaça de Sants amb dos amics i unes 300 persones per fer un piquet informatiu. Van voltar per tot el barri i, cap a les 11.45 hores, van arribar davant l’hotel Vincci Arena, prop de la confluència dels carrers Consell de Cent i Tarragona. Segons ell, el piquet era pacífic i només informatiu, i davant de l’hotel va parlar amb un dels responsables, que va sortir, per informar-lo de la vaga i instar-lo a tancar l’establiment. La conversa va durar menys d’un minut perquè, segons Curto, van arribar cinc o sis encaputxats i van tirar a terra i trencar cendrers, testos i els vidres de la porta, a més de fer pintades a favor de la vaga general i tirar alguns petards i bengales dins del vestíbul de l’hotel.

En tot cas, el noi ha negat que ell fos l’autor dels desperfectes, i ha assegurat que aquests encaputxats van ser criticats i foragitats per la resta de membres del piquet. Sobre la conversa amb el treballador, ha dit que no el va increpar ni li va dir la frase: «Tornarem, això no quedarà així». Quan els encaputxats van haver marxat, el piquet també es va desplaçar i l’hotel va seguir obert.

El responsable legal de l’hotel en aquell moment era l’únic testimoni de la fiscalia i ha declarat darrere d’una mampara per protegir el seu rostre de la vista de l’acusat, segons ha demanat ell mateix, cosa que ha fet protestar la defensa perquè el jove acusat no té cap antecedent per amenaces. L’home ha explicat que membres del piquet van fer destrosses a la façana de l’establiment, van trencar vidres i van tirar almenys una bengala al vestíbul, cosa que el va omplir de fum i va espantar alguns clients que estaven esmorzant al bar.

A preguntes de la fiscal, ha dit que el piquet, de més de 50 persones, tenia una «actitud violenta, no amigable» i que va cometre «actes vandàlics». Com que ell era a la porta, va sortir a parlar amb l’acusat, que encapçalava el grup i s’hauria enfrontat al treballador. Segons el testimoni, el noi participava en els fets, sense concretar quins, i mantenia un «to altiu, no amigable», ja que el va acusar «d’esquirol».

El mosso d’Esquadra que va instruir les diligències policials ha explicat que, a través de les imatges de l’hotel va poder veure que el piquet el formaven unes 25 persones i que dues van entrar dins del vestíbul i van tirar petards. Tres testimonis de la defensa que eren al piquet informatiu han explicat més o menys la mateixa versió que l’acusat i un d’ells ha explicat que el grup de cinc o sis joves violents va irrompre tres cops en el recorregut del piquet. Dies després, el responsable de l’hotel va poder identificar el jove en una roda de reconeixement i va recordar que el dia de la vaga portava una samarreta del Barça.

tracking