Diari Més

Poblet: «Havia de vetllar pels nostres ciutadans, que era el que importava»

L’alcalde de Vila-seca explica com va desenvolupar-se la jornada de l’1-0 al municipi

Josep Poblet, a la imatge, amb els efectius de la policia estatal.

Poblet: «Havia de vetllar pels nostres ciutadans, que era el que importava»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, va explicar en declaracions a aquest diari com va desenvolupar-se la jornada de l’1 d’octubre al seu municipi, on ell va estar «vetllant pels nostres ciutadans, que era el que importava». «Preteníem que la jornada electoral fos una jornada amb total normalitat. Va discórrer de manera cívica, pacífica i democràtica», va detallar Poblet, el qual va relatar la història del seu municipi durant un dia tan assenyalat per Catalunya.

Poblet va relatar l’arribada de les forces policials de l’Estat. «Quan faltaven deu minuts per les dues vam rebre una visita inesperada i desproporcionada. Van enviar gairebé una companyia d’antiavalots, més de 40 vehicles, per entrar a un minúscul col·legi electoral». Tot aquest desplegament es va presentar al Centre Cívic la Formiga, on Poblet, que es trobava a les escales del Conservatori, s’hi va desplaçar immediatament. «Al front d’aquest dispositiu hi anava un comandant, per tant, un alt comandament». Al Conservatori, segons l’alcalde, «hi havia unes 300 persones i jo els feia companyia, esperant que arribés la policia. Jo volia cloure la jornada electoral sense cap incident que afectés a cap persona de Vila-seca. No tenia intenció que es desencadenés cap situació que haguéssim de lamentar. Vaig estar vetllant tot el dia perquè aquest objectiu es complís».

Una explicació

En el moment en què Poblet va veure que els policies s’acostaven al centre, es va dirigir a ell dient-los: «Vostè m’ha de donar una explicació de què venen a fer a Vila-seca. En una conversa molt educada però molt tensa em va dir que venien a complir la llei. Jo he de vetllar perquè cap ciutadà en surti perjudicat». Explicava a aquest diari Poblet que, llavors els va preguntar: «A on van?». «No li puc dir», em va respondre, explicava el batlle.

Van marxar

«Es va adreçar (el màxim responsable policial) a dos agents que tenia a la vora, els va donar dues indicacions, van pujar a un cotxe i van desaparèixer», va sentenciar un Poblet que es va mostrar molt disgustat amb l’actuació policial. «Gràcies a la quantitat immensa de voluntaris que s’hi van implicar amb un compromís, seriositat i rigorositat extraordinaris», va sentenciar el batlle, el qual va lamentar els fets, tot i que sempre va parlar de respecte entre la policia estatal i ell i els seus ciutadans.

tracking