Diari Més

Sanitat

El Vendrell aprova el projecte perquè s'iniciïn les obres del CAP del Botafoc

Amb el vistiplau del projecte d’edificació i l’executiu, podran començar els treballs, que es preveien que s’iniciessin al gener

El nou equipament permetrà descongestionar l'actual CAP, ubicat al carrer Transversal.

El Vendrell aprova el projecte perquè s'iniciïn les obres del CAP del BotafocD.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d’Atenció Primària del Botafoc del Vendrell és cada vegada més a prop de materialitzar-se, i és que el projecte bàsic d’edificació i el projecte executiu ja han estat aprovats inicialment per la Junta de Govern Local, representant un nou pas endavant en aquest projecte que arrossega mesos de retard. Així mateix, també s’ha aprovat el plec de clàusules jurídiques, administratives i econòmiques que ha de regir la concessió de la finca.

L’aprovació es va fer en la sessió del dia 3 de juliol de 2017, mentre que l’acord es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona del passat 18 de setembre. Ara, el proper pas serà l’adjudicació definitiva del projecte i, finalment, que s’iniciïn les obres del futur CAP del Vendrell, que s’ha de construir al solar que hi ha sobre de l’escola Teresina Martorell, a la zona del Botafoc, de propietat municipal i situat a l’avinguda Baix Penedès.

Els treballs, però, ja s’haurien d’haver iniciat a principis d’any. Concretament, el passat mes de desembre el consistori va anunciar que la previsió era que les obres es posessin en marxa a finals del mes de gener de 2017 amb un termini d’execució de 18 mesos, per la qual cosa, l’edifici hauria pogut estar finalitzat durant el primer trimestre de 2018.

Tot i les bones expectatives per construir aquest nou edifici, que permetrà descongestionar l’actual CAP (ubicat al carrer Transversal), el calendari s’ha allargat. Va ser a principis de febrer, quan els treballs estaven a punt de començar, que el consistori va adonar-se que el dret de superfície que es necessita per fer les obres estava extingit, per la qual cosa es va haver d’aturar el projecte i fer una nova concessió a l’empresa que va guanyar la licitació. Ara, amb aquest contratemps, la finalització de l’obra se situa a principis de 2019, sempre en el cas que no es produeixin més canvis en el calendari.

El retard, però, ve de molt més enllà. En aquest sentit, el projecte del futur consultori mèdic del Botafoc es va iniciar fa sis anys enrere, quan el març de 2011, el llavors alcalde Benet Jané va posar la primera pedra. El temps, però, ha anat passant, i l’edifici encara s’ha d’aixecar.

3 milions d’euros

El projecte, que compta amb un import d’execució de 3.370.330,29 euros (IVA inclòs) preveu un edifici de dues plantes. La superior, de 1.279 metres quadrats, serà el Centre d’Atenció Primària i constarà de 18 consultes, 3 boxos d’extraccions i una aula d’educació sanitària. D’altra banda, la planta inferior, de 744 metres quadrats, acollirà un Centre d’Hemodiàlisi, és a dir, un centre especialitzat per a pacients amb malalties renals. En aquest últim cas, la previsió és que es pugui donar atenció a 80 persones.

L’objectiu d’aquest nou equipament és descongestionar l’actual Centre d’Atenció Primària i, a més a més, oferir el servei d’hemodiàlisi, un servei que, fins a dia d’avui, els pacients vendrellencs s’han de desplaçar fins a Tarragona per rebre’l.

tracking