Diari Més

Manualitats, jocs esportius i acampades per mantenir obertes les escoles tarragonines fins l'1-O

Organitzats per les diferents AMPA centenars de persones responen a la crida feta des del moviment escoles obertes

Nens fent tallers de dibuix al CEIP Enxaneta de Valls, aquest 29 de setembre de 2017.

Manualitats, jocs esportius i acampades per mantenir obertes les escoles tarragonines fins l'1-ONúria Torres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tallers de manualitats, jocs d'estels, partits de futbol, sopars populars i acampades són algunes de les activitats que s'han planificat per mantenir oberts els centres escolars del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre que seran seu electoral l'1 d'octubre. Al CEIP Enxaneta de Valls des de les cinc de la tarda s'han aplegat més de mig centenar de persones, entre grans i petits, que han respost a la convocatòria per celebrar la batejada com a festa de la tardor. L'AMPA del centre té previstes nombroses activitats fins diumenge al matí.

També a Torredembarra, alguns pares i mares han muntat actes a tres escoles del municipi per mantenir-les obertes fins diumenge. Fins aquí s'hi ha apropat la Policia Local per identificar els responsables de les activitat. A l'escola Tarragona de Tarragona s'han organitzat convivències durant el cap de setmana, amb torneigs esportius, concerts de gralles i àpats populars.

A Valls, les dues colles castelleres de la ciutat han anunciat per aquest divendres assajos davant les dependències de l'Institut Narcís Oller i del Jaume Huguet, que seràn col·legis electorals diumenge.

Les vallenques no han estat les úniques colles castelleres en mobilitzar-se. Membres de la Jove de Tarragona han passat la nit al seu local per evitar que es precinti, ja que diumenge ha de ser un col·legi electoral després que els del Cós del Bou cedissin l’espai tot i ser de l’Ajuntament. Els Mossos d’Esquadra han passat per la zona durant la matinada però, a diferència d’altres escoles i centres ocupats arreu de Catalunya, no han arribat a entrar al local. Al Vendrell la colla castellera local, els Nens del Vendrell, també han organitzat activitats al llarg de tot el cap de setmana al seu espai d’assaig gratuïtes i obertes a tothom.

A l’institut de l’Arboç i a la Casa de Cultura de Llorenç del Penedès, edificis on es podrà votar aquest diumenge, també han organitzat diverses activitats. A l’Arboç els actes s’han iniciat divendres just acabat l’horari escolar, mentre que a Llorenç del Penedès s’inicien actes aquest dissabtes. L’objectiu, com en totes les mobilitzacions per ocupar els col·legis electorals, és fer-hi activitats i romandre a l’interior fins el mateix diumenge a primera hora per tal d’evitar que es puguin precintar els locals.

La Policia Local parlant amb els organitzadors de les activitats a l'escola Antoni Roig de Torredembarra

Manualitats, jocs esportius i acampades per mantenir obertes les escoles tarragonines fins l'1-OCarol Cubota

Persones organitzant-se a l'escola L'Antina de Torredembarra

Manualitats, jocs esportius i acampades per mantenir obertes les escoles tarragonines fins l'1-OCarol Cubota

tracking