Diari Més

La Fira de Bandolers comença avui dia 5 d'octubre i s'allargarà fins al cap de setmana

L’esdeveniment arriba a la seva 15a edició amb una recopilació de representacions

Obra de Teatre a la Fira de Bandolers d'Alcover al 2016.

La Fira de Bandolers comença avui dia 5 d'octubre i s'allargarà fins al cap de setmanaAjuntament d'Alcover

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira de Bandolers d’Alcover comença aquest dijous 5 i durarà fins al cap de setmana. Es un esdeveniment que anualment transporta el municipi en el temps fins a 1600, quan Alcover estava presa pels bandolers i, concretament, pel bàndol dels Morell i el dels Voltors.

Per celebrar l’efemèride, enguany s’han recuperat algunes de les representacions teatrals de carrer que s’han realitzat al llarg d’aquests anys per la fira. Concretament, seran quatre esquetxos els que es representaran durant el cap de setmana en diversos espais del nucli antic del municipi. Es tracta de La Remei i el Pigall, que es representarà a Ca Cosme; La dolça llar del Bandoler, a la plaça d’en Rubert; A l’infern pecadors!, a la plaça de la Font; i El secret de la galeta bandolera, a l’Església Vella. Els passis s’encetaran aquest divendres 6 d'octubre a partir d’un quart d’onze de la nit, i seguiran dissabte, quan es faran tres actuacions: a les sis, a les set i a les vuit de la tarda. Les últimes representacions es faran el diumenge 8 d’octubre a partir de les sis de la tarda. En cada una d’aquests esquetxos es farà una petita mostra d’aspectes de la vida quotidiana de principis del segle XVII.

Paral·lelament, el municipi s’omplirà amb els productes del tradicional mercat d’artesania i productes de la terra, un recinte que comptarà amb un centenar de parades i repartides en 5.000 metres quadrats. A més a més, aquest espai comptarà, un any més, amb dues zones gastronòmiques: una a la plaça del Portal i una segona, a la plaça Lluís Companys.

Pel que fa a les propostes més familiars i lúdiques, aquestes arribaran dissabte. D’una banda, al matí es farà La Bandolerada, una gimcana pensada per als més petits de casa que, vestits de bandolers, hauran de recórrer el municipi tot superant diverses proves. D’altra banda, a la tarda es realitzarà la tradicional baixada d’Ornis, amb tot tipus d’andròmines elaborades de forma casolana. Una altra de les propostes d’enguany serà la creació d’un corral, una zona dedicada als nens i nenes perquè puguin veure i tocar animals.

Els més joves també disposaran de les seves pròpies propostes. I és que la Fira de Bandolers s’encetarà aquest divendres 6 a la nit al ritme de les versions de la Loca Histeria, que actuarà a la plaça Nova. La festa continuarà el dissabte 7, amb el Tast de Bandolers, a la plaça Nova i, a continuació, la música d’Hotel Cochambre, al Pavelló Municipal.

Oques Grasses, a la Festa Major

El diumenge 8 d’octubre, Alcover clourà la Fira de Bandolers, però la festa continuarà el cap de setmana del 14 i 15 d'octubre amb la Festa Major, que combinarà actes tradicionals i de cultura popular, com Dames i Vells o la processó, amb espectacles per a totes les edats, com el 3r Bandoler Sound Festival o l’actuació dels grans caps de cartell: Oques Grasses i Doctors Prats, que estaran a Alcover el dissabte 14 al Pavelló Municipal d’Esports, al costat de Dj Paco Pil. Les entrades tenen un cost de 10 euros anticipada i de 12, a taquilla.

El tret de sortida, però, es donarà el divendres 13 d’octubre amb el pregó, que aquesta vegada estarà protagonitzat pels Bombers Voluntaris d’Alcover, en el context dels 25 anys de la seva constitució.

D’altra banda, la dansa també tindrà un paper molt destacat a través de tres espectacles que es representaran el dilluns dia 16 d’octubre, i que serviran per cloure definitivament els dies de festa.

Mercat de la Fira de Bandolers d'Alcover al 2016.

La Fira de Bandolers comença avui dia 5 d'octubre i s'allargarà fins al cap de setmanaAjuntament d'Alcover

tracking