Diari Més

A la Selva del Camp, la 'part' d'ERC del govern municipal s'ofereix a cedir espais municipals

Un comunicat oficial afirma que el consistori oferirà els espais de votació 'habituals' malgrat que l'alcaldia està en mans del PSC

Imatge d'una pancarta pro-referèndum d'ERC a la Selva del Camp.

A la Selva del Camp, la 'part' d'ERC del govern municipal s'ofereix a cedir espais municipalsERC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de la Selva del Camp ha comunicat aquest dimecres que ha 'activat' els mecanismes necessaris per fer possible la celebració de les votacions del referèndum de l'1 d'octubre a la localitat.

El comunicat, però, assegura que aquesta actuació es fa a través dels regidors d'ERC a l'equip de govern (en el qual hi ha també el PSC que, de fet, ostenta l'alcaldia). La web de la Generalitat, on s'indicaven els punts de votació de l'1-O, havia centralitzat en un espai ubicat a la zona escolar. És a dir, que no s'havien previst els espais habituals d'altres comicis perquè l'alcalde selvatà no havia mostrat la seva disposició a cedir espais municipals.

Ara, però, com a equip de govern, ERC manté l'oferta realitzada a l'executiu català «per tal d'utilitzar, en cas de necessitat, els llocs habituals en altres conteses electorals, tant el pavelló poliesportiu com l'auditori de Santa Llúcia i el Mas d'Iglésies».

Jordi Vinyals, primer Tinent d'Alcalde, reconeix que la situació actual farà que la votació, diumenge, no podrà fer-se «'com sempre', a causa de la pressió de les forces judicials i policials espanyoles».

Vinyals afegeix en el comunicat oficial del consistori que el compromís d'ERC de la Selva del Camp amb el procés «no es pot posar en dubte utilitzant com a arma el pacte amb una força no independentista com és el PSC». Segons Vinyals, el pacte és en clau «absolutament local» i necessari, «pel bé del poble». I afegia que no era el moment ara de fer campanya municipal, «sinó d'anar tots a una per tal d'assolir un objectiu de país».

tracking