Diari Més

Municipal

L'alcalde socialista de Vilallonga s'agafa vacances per l'1 d'octubre

Del 27 de setembre al 2 d'octubre l'alcaldia la tornarà a ocupar Ignasi Valera, d'Esquerra Republicana

Imatge del ple extraordinari que va servir per a fer el relleu a l'alcaldia, l'agost passat.

L'alcalde socialista de Vilallonga s'agafa vacances per l'1 d'octubreAjuntament de Vilallonga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Vilallonga del Camp, des d'aquest dimecres i fins al dilluns, 2 d'octubre, l'alcaldia l'ocuparà, en funcions, l'actual primer Tinent d'Alcalde, el republicà Ignasi Valera. La raó són les vacances de l'actual alcalde, el socialista Carmel Gil, que es prendrà durant aquests sis dies en els quals a Catalunya ha de celebrar-se el referèndum d'autodeterminació de l'1-O.

Gil és alcalde de la localitat des del passat mes d'agost quan, en virtut del pacte de govern entre ERC-AMi Vilallonga Pot Més-Candidatura de Progrés (VPM-CP), l'alcaldia va quedar repartida a mig mandat entre les dues formacions. Així, Ignasi Valera va traspassar el passat 25 d'agost la vara d'alcalde a Carmel Gil Lara i el fins aleshores alcalde va passar a ocupar la primera Tinença d'Alcaldia. Esquerra amb quatre regidors i la formació socialista deVPM-CP, amb dos, van poder fer fora de l'alcaldia a qui havia ocupat el càrrec el mandat anterior, Francesc Xavier Armengol, que amb la seva formació, el PDeCAT només va aconseguir sumar quatre regidors. El plenari de Vilallonga es completa amb un regidor del PP, ValentíGené.

L'anunci del relleu provisional de Gil per Valera s'ha publicat aquest dimarts en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT) i ha banda d'establir el període de substitució també s'assenyala que es tracta d'una resolució de la qual se'ndonaràcompte en el següent ple municipal de la corporació.

D'aquesta manera, el socialista no haurà de donar compte, almenys al seu partit, de les facilitats que des de l'Ajuntament de Vilallonga es posin a la celebració del referèndum. El PSC ha mostrat la seva oposició rotunda a la seva celebració (de fet està fent campanya perquè els ciutadans no vagin a votar) i també han protagonitzat una campanya de denúncia de les pressions i amenaces que reben els seus representats municipals per oposar-se a l'1-O. Carmel Gil va assistir, el passat 19 de setembre, a la trobada d'alcaldes i regidors socialistes al Parc de les Granotes de Tarragona i en la qual es van rebutjar les pressions que rebien els representants socialistes.

tracking