Diari Més

«El dia 8 volem gent a rebentar»

El 8 d’octubre se celebrarà a Cambrils la tercera edició de la cursa 100% solidària Sosciathlon

Membres de la junta de Sosciathlon recollint una aportació de l'Agrupació RadioTaxi Salou.

«El dia 8 volem gent a rebentar»C. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dues edicions, la primera a Vila-seca el 2015, i la segona l’any passat a Salou, arriba, per tercer cop consecutiu, la Cursa Sosciathlon, que en aquesta ocasió se celebrarà a Cambrils el pròxim diumenge 8 d’octubre.

La cita és un esdeveniment esportiu 100% solidari, ja que tot el que es recapti amb les inscripcions dels participants es destinarà a dues entitats benèfiques, que enguany són la Fundació Esclerosi Múltiple i la Fundació Noelia.

Els participants poden escollir entre quatre modalitats esportives: una caminada, una cursa, una pedalada i una cursa de natació en aigües obertes. En cada modalitat hi ha diferents categories, que contemplen a més la presència de nens i persones amb discapacitat. El preu de les inscripcions va des dels sis euros fins als vint, i també es pot col·laborar comprant un dorsal 0.

Sosciathlon és una associació nascuda ara fa tres anys a Vila-seca, per iniciativa d’una colla d’amics que van decidir recaptar fons per a la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia, després que un membre de la colla hi tingués una relació directa. Així va néixer un projecte que ells mateixos defineixen com d’Ajuda social a través de l’esport, i que, en el seu primer any, ja va aconseguir un miler d’inscripcions. La junta de Sosciathlon està formada per nou persones, però compten amb una xarxa de voluntaris que són essencials per a l’organització d’aquest gran esdeveniment.

Amb la cita el pròxim 8 d’octubre l’associació culmina un any de feina, centrat sobretot en aconseguir el finançament per organitzar la cursa sense cap cost, de forma que tot el recaptat es pugui destinar a les entitats triades. «Hem aconseguit moltes col·laboracions d’empreses, ja sigui de manera directa, amb finançament, ja sigui amb producte. També hi ha empreses que ens donen una cobertura comunicativa que, si bé no està quantificada econòmicament, sabem que té un gran valor», explica Jordi Torres, tresorer de l’associació.

Des de Sosciathlon s’apunta que el balanç dels dos primers anys és molt positiu, però també ambicionen arribar tan lluny com els sigui possible: «nosaltres muntem una moguda que ja està de camí i necessitem el major nombre de persones possible, el dia 8 d’octubre volem gent a rebentar», explica Carlos Morillo, responsable de comunicació.

Aquell mateix dia l’associació també fa una crida a la donació de sang i medul·la òssia, i per això al mateix lloc de les curses sempre hi ha un espai per al Banc de Sang i Teixits. Igualment, aquell dia es recolliran taps de plàstic i mòbils i tauletes en desús. El colofó de tanta feina arribarà el dia que facin entrega dels diners recaptats a les entitats. Una cita que els socis de l’entitat defineixen com molt emotiva: «sempre intentem que la donació la faci alguna persona que hagi vingut a la cursa i estigui afectat d’alguna manera per aquella patologia. Això ha fet que hàgim viscut escenes molt emocionants i que mai no podrem oblidar», admet Marçal Ferré, president de Sosciathlon.

tracking