Diari Més

Astronomia

La Canonja organitza la jornada astronòmica 'Una mirada al cel'

L’acte, que tindrà lloc el divendres 29 de setembre, començarà amb una xerrada seguit d’una plantada de telescopis

L'acte s'iniciarà amb una xerrada que es realitzarà al Castell de Masricart de la Canonja.

La Canonja organitza la jornada astronòmica 'Una mirada al cel'Ajuntament de la Canonja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots aquells que vulguin observar l’univers ho podran fer el proper 29 de setembre en el marc de l’esdeveniment ‘Una mirada al cel’. Es tracta d’una jornada astronòmica organitzada per l’Ajuntament de la Canonja amb la col·laboració de l’Associació Astronòmica Torroja del Priorat i Dow Chemical.

L’acte s’iniciarà al Castell de Masricart a les 18.30 amb una xerrada al Castell de Masricart, on es durà a terme un viatge virtual des de la Canonja fins el firmament visible aquella nit. De la mà de tres membres de l’Associació Astronòmica Torroja del Priorat, Jesús Nieto, Stefano Delmonte i Jaume Oliver, els assistents exploraran la Lluna, Saturn i tot seguit el cel més profund, des de la nostra galàxia fins els cúmuls de galàxies més llunyanes. D’aquesta manera es podrà observar la immensitat de l’Univers.

En acabar la xerrada, els membres de l’associació astronòmica faran la plantada de telescopis a l’esplanada que hi ha al costat del cementiri. Allà es realitzarà un sopar pic-nic que precedirà l’observació. Si el temps ho permet, es podrà veure Saturn ja prop de l’horitzó i la Lluna en quart creixent. Després també es podran observar algunes estrelles dobles, cúmuls estel·lars i fins i tot una galàxia a més de dos milions d’anys llum.

Les places són limitades i per participar-hi cal fer una inscripció prèvia al Castell de Masricart fins el dia 27 de setembre.

tracking