Diari Més

Ballesteros: «No estem baixos de moral i sí carregats de raons»

L’alcalde de Tarragona assegura que «la confrontació, igual que la guerra, és el fracàs de la política» i defensa la posició del PSC davant l’1-0

Pla general dels alcaldes, regidors i càrrecs electes del PSC del Camp de Tarragona fent-se una fotografia de família al parc de l'Amfiteatre de Tarragona.

Josep Fèlix Ballesteros, socialista, pressió, acte, 1 d'octubre, alcalde, regidor, PSC, insult, referèndumACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop d’una vuitantena d’alcaldes, regidors i militants del PSC del Camp de Tarragona, encapçalats per Josep Fèlix Ballesteros, van celebrar ahir al Parc de les Granotes de Tarragona una trobada d’autoreivindicació, un acte, com va dir l’alcalde tarragoní, «simbòlic i real, d’afirmació de les nostres conviccions, coherència i posicionament». Rodejat de militants socialistes amb presència d’ajuntaments com els del Vendrell, Constantí, l’Hospitalet de l’Infant, Vallmoll, Salou, Cambrils o Vilanova de Prades, entre altres, l’alcalde de Tarragona va manifestar que «no és cert que no vulguem votar. Nosaltres volem votar en condicions».

Ballesteros es va mostrar obert «al diàleg» i va assegurar que «estem disposats a parlar en qualsevol taula, però no a inculcar la il·legalitat». El president de la Federació Socialista del Camp de Tarragona va subratllar, en referència als representants del seu partit, que «volem decidir el futur del país des del diàleg i no volem formar part de cap front».

Després de remarcar que «és evident que no som independentistes, però tampoc som antiindependentistes», Ballesteros va remarcar que «volem un acord i pensem que hi ha instruments i fórmules per arribar-hi en condicions, i mai saltant-se la llei ni amb l’immobilisme». En aquest context, va refermar-se en la idea que «nosaltres som tan demòcrates com els que més i ningú ens convencerà del contrari», i va subratllar que «la confrontació, igual que la guerra, és el fracàs de la política».

Colau, la mona i la seda

Josep Fèlix Ballesteros es va defensar de les crítiques que ha rebut des que va decidir no facilitar les dependències municipals l’1-0, com ha succeït amb altres ajuntaments governants pel PSC. L’alcalde va assegurar que a l’ajuntament de Tarragona «defensem allò que la senyora Ada Colau fa a Barcelona, però a ella li han posat un vestit de seda, tot i que la mona és mona, li posin el que li posin».

Ballesteros creu que és possible, tot i que remotament, que es pugui revertir la situació actual. «No estem per l’immobilisme ni volem que es trenqui la legalitat democràtica». També va indicar que els militants del PSC «no estem baixos de moral i sí carregats de raons i de solidesa en les nostres conviccions». «Ens mantenim ferms, perquè pensem que el que fem és el millor per a tots: mà estesa i concòrdia».

L’alcalde de Tarragona va defensar que qualsevol acció política «s’ha de fer amb lleis emanades del Parlament». Aquesta és la tesi que Ballesteros defensa també pel que fa al referèndum d’autodeterminació de l’1-0, qui en el seu parlament va comentar que «no estem preocupats per estar pressionats, perquè al darrera tenim molta gent que ens dóna el seu suport», tot i reconèixer que «és cert que hi ha gent que està silenciosa». El màxim representant del Consistori tarragoní va insistir a dir que cal parlar del conflicte polític que viu Catalunya i l’Estat espanyol arran de la reclamació del dret a la pròpia sobirania. L’alcalde va comentar en la seva intervenció que, «a una pintada, responem amb diàleg; a una escridassada, responem amb diàleg; i a un cartell ofensiu, també responem amb diàleg».

Pla mig de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, intervenint en l'acte de suport a alcaldes i regidors socialistes del territori.

PSC, pressió, Josep Fèlix Ballesteros, alcalde, regidor, 1 d'octubre, acte, socialista, insult, referèndumACN

tracking