Diari Més

Municipal

La Policia Local d'Altafulla no va voler obrir el correfoc perquè duien estelades

El cos policial es va negar a obrir pas al correfoc en considerar que l’acte s’havia convertit en «polític»

Imatge dels Diables d'Altafulla amb les estelades de la polèmica.

La Policia Local d'Altafulla no va obrir el correfoc perquè duien esteladesDiables d'Altafulla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dues estelades van encendre una forta polèmica entre el Grup de Diables d’Altafulla i la Policia Local, la tarda de dilluns. I és que el correfoc que es va celebrar per la Diada de l’11 de setembre es va realitzar sense que el cos policial obrís el pas «pel fet de dur dues estelades», explica el Grup de Diables a través d’un comunicat.

Segons s’apunta des de l’Ajuntament d’Altafulla, la decisió va ser presa per la Policia Local, «i no pel govern municipal», es puntualitza, alhora que s’afegeix que el cos va considerar que pel fet de lluir estelades, l’acte es convertia en «polític i no festiu».

La Policia Local va traslladar la consideració a la regidora de Cultura, Montse Castellarnau, qui va fer arribar la decisió al Grup de Diables. Malgrat tot, el correfoc es va realitzar, el cos policial es va abstenir d’obrir el pas i els agents van procedir a fer fotografies, «una actuació habitual quan hi ha pancartes o banderes, ja que forma part de la seva rutina», es destaca des del consistori altafullenc. Així mateix, l’Ajuntament afegeix que Castellarnau va estar en tot moment en l’acte «i que es va limitar a què el correfoc es desenvolupés amb absoluta normalitat». A més, s’assegura que «la Policia Local va seguir tot el correfoc».

Pel que fa a l’ambulància, des dels Diables es destaca que cap vehicle va acompanyar el grup durant el correfoc. El Consistori, però, puntualitza que es va situar una ambulància a la plaça del Pou durant tot el recorregut perquè «l’acte es produís amb totes les garanties».

Davant la polèmica, el Grup de Diables d’Altafulla ha destacat que és una «entitat apolítica» i que els seus membres «s’expressen com creuen convenient, lliurement i en el sentit que els propis diables volen en cada moment». Així mateix, s’assenyala que el fet «atempta greument a la llibertat de les persones» i que «la Policia Local i el servei de l’ambulància contractat des de l’Ajuntament han eludit la seva responsabilitat de vetllar per la seguretat dels presents».

Al matí, hissada de l’estelada

La part més curiosa del cas és que poques hores abans de la polèmica, tot l’equip municipal havien assistit a l’acte de la hissada de l’estelada al carrer de Marquès de Tamarit, tal com es va acordar dies enrere en sessió plenària, un fet que el Grup de Diables titlla d’«incoherència».

tracking