Diari Més

La impremta de Constantí assegura que la Guàrdia Civil no s'ha emportat res en la «inspecció»

L'advocat de l'empresa nega que s'hagi rebut cap encàrrec relacionat amb el referèndum

Agents de la Guàrdia Civil posant motxilles als maleters dels cotxes a la sortida de la impremta de Constantí.

escorcoll, Guàrdia Civil, impremta, ConstantíACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'advocat de l'empresa de Constantí, Tomàs Gilabert, ha explicat que la Policia Judicial de la Guàrdia Civil ha dut a terme una «inspecció» ordenada pel fiscal en cap de Tarragona i que no ha estat un escorcoll. El lletrat ha assegurat que han inspeccionat naus, tallers i pàrquings però que no s'han emportat res «perquè no han trobat res del que venien a buscar».

Gilabert ha negat que s'hagi rebut cap encàrrec relacionat amb el referèndum i ha explicat que la inspecció de la Guàrdia Civil ha estat «exquisida». L'únic lloc que no han inspeccionat, perquè no constava al decret del Fiscal, ha estat el despatx del gerent. L'advocat també ha explicat que no s'han demanat ni factures ni cap tipus de documents i que els agents només han fet fotografies del que anaven inspeccionant per comprovar que no hi havia res del que buscaven.

Gilabert ha explicat que es tracta d'una «inspecció» ordenada pel Fiscal a la Guàrdia Civil amb motiu de les diligències obertes a partir de la notícia d'un mitjà de comunicació on s'assegurava que la impremta de Constantí hauria pogut fer material per al referèndum, en concret, actes d'escrutini.

L'advocat ha assegurat, en declaracions als mitjans de comunicació, que no s'han emportat res de la impremta «perquè no hi havia res», i que a la caixa que portava la Guàrdia Civil només hi havia estris que porten per fer les inspeccions. Gilabert ha aclarit que tècnicament no ha estat un escorcoll, perquè l'ha d'autoritzar un jutge, i que és una «inspecció» ordenada pel Fiscal en cap de Tarragona a partir d'unes diligències obertes per comprovar si es feia material per al referèndum.

Respecte la presència de la Guàrdia Civil a les portes de la impremta durant més de 48 hores, Gilabert ha explicat que s'ha fet per evitar que ningú es pogués emportar res. «S'han quedat perplexes de l'empresa modèlica i de la feina que es fa i han felicitat al gerent. Han marxat molt contents amb una experiència professional més», ha etzibat. Segons ha manifestat l'advocat, han fet un «mostreig» d'algunes caixes i palets per comprovar que no hi havia «cap cosa del seu interès».

L'advocat ha deixat clar que la inspecció s'ha fet «amb exquisidesa i pulcritud» i respectant el dret de les persones però que, és cert, que no s'havia trobat mai amb un «tema similar».

tracking