Diari Més

La discoteca Las Carpas demandarà l'Ajuntament pel precinte 'arbitrari'

Reclamarà un milió d’euros en concepte de danys i perjudicis ocasionats en no haver pogut obrir en tota la temporada

Tot i que la discoteca va poder obrir el 22 de juliol, el passat 5 d'agost tornava a tancar per ordre de l'Ajuntament de Roda de Berà.

La discoteca Las Carpas demandarà l'Ajuntament pel precinte 'arbitrari'cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La discoteca Las Carpas de Roda de Berà ha valorat en un milió d’euros les pèrdues que ha ocasionat a l’empresa el precinte ordenat per l’Ajuntament de Roda de Berà, el qual ha fet que hagi deixat d’ingressar tot el que tenia previst durant la temporada de primavera i estiu.

La mercantil que gestiona aquesta macrodiscoteca a l’aire lliure ha interposat un recurs de reposició contra l’ordre de precinte municipal i avança que el consistori i els responsables d’aquesta hauran de respondre davant d’una demanda per «suposats danys i perjudicis» per valor d’un milió d’euros. Segons el recurs de reposició presentat per GMS Productes S.L., l’actuació municipal «ha comportat la ruïna de la mercantil». Tanmateix al·leguen que l’ordre de precinte i tancament, «ni persegueix la seguretat de les persones, que ja està garantida, com ho acrediten els informes dels Bombers i de l’enginyer municipal, ni les actes d’inspecció aixecades, en concret la de Mossos d’Esquadra, ni és congruent amb els objectius que, aparentment, persegueix».

«L’ordre és totalment incongruent i mancada de la justificació exigida, és desproporcionada i absolutament arbitraria, i incorre clarament en una evident desviació de poder», apunta el recurs presentat per l’advocat de l’empresa propietària d’aquest equipament. Per tot plegat, l’empresa afegeix, «l’autoritat municipal que va adoptar les mesures cautelars i els funcionaris que les van informar favorablement podrien haver incorregut en un possible il·lícit penal (delicte de prevaricació administrativa)».

La discoteca tenia previst obrir el passat mes de juny, però no ho va poder fer fins al 22 de juliol i malgrat que el consistori de Roda de Berà insistia que l’establiment d’oci no disposava de llicència, un extrem negat per l’empresa. El dissabte 5 d’agost Las Carpas de Roda tornaven a estar tancades de nou per la prohibició dictada per l’Ajuntament.

L’empresa ha al·legat tots els motius que argüeix el consistori per justificar el precinte. L’empresa insisteix en el fet que s’ha adoptat una mesura provisional sense que, dins del termini establert, consti que s’hagi obert per l’alcalde de Roda de Barà «el corresponent expedient sancionador que li dóna cobertura».

L’ordre que prohibeix l’obertura de la sala a l’aire lliure argumenta que aquesta no disposa de llicència administrativa, però, la discoteca recorda que la té des de l’any 2006. «I així ho certifica el secretari de l’Ajuntament amb data del 14 de juny, fent constar que es va obtenir per silenci administratiu». «Tot i que aquesta primera llicència estava amb el nom d’El Cel Group Musical S.L., amb data de maig de 2008 l’Ajuntament de Roda de Berà va acordar donar-se per assabentat del canvi de titular de la llicència a favor de la mercantil GMS Productes S.L.», afegeix l’advocat de la discoteca.

Finalment, pel que fa a la possibilitat que l’establiment funcioni sense mesures tècniques suficients, com argumenta l’Ajuntament per prohibir l’obertura, en cap de les actes aixecades per la Policia Local o els Mossos d’Esquadra «es menciona la possible comissió d’una infracció». En aquest punt, GMS Productes S.L. posa l’accent en les diferències que presenten les actes de la Policia Local i els Mossos.

Actas molt diferent

«Resulta curiós que l’acta de la Policia Local constati que manquen senyals reflectants, que no hi ha senyalització de sortides amb cartells, que hagi un quadre elèctric cablejat a l’abast del públic, que no hi ha sabó ni tovalloletes d’un sol ús, que els esglaons no estiguin senyalitzats i que no hi hagi doble porta als lavabos», davant de l’acta aixecada pels Mossos d’Esquadra només mitja hora més tard. «Segons els Mossos, la discoteca disposa de sortides d’emergència amb totes les portes practicables i senyals indicatives, disposa d’il·luminació de senyalització i d’emergència, senyalitza els extintors, la inspecció d’higiene i salubritat és correcta i disposa de cinc vigilants de seguretat, sis controladors d’accés, dos auxiliars de pàrquing i cinc més, un per cada porta d’emergència», recorda l’advocat de la discoteca.

Finalment, des de Las Carpas de Roda recorden que, segons el reglament, les llicències i autoritzacions s’extingeixen per «renúncia dels titulars, revocació o caducitat» i que cap d’aquests tres extrems els compleix l’empresa.

tracking