Diari Més

El vi i la verema a l'antiga, protagonistes a Poboleda dissabte vinent

La festa anual arriba a la 19a edició amb un reconeixement als primers embotelladors de la Cooperativa

Fotografia d'una passada edició de la Festa del Vi i la Verema a l'Antiga de Poboleda.

El vi i la verema a l'antiga, protagonistes a Poboleda dissabte vinentDOQ Priorat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa del Vi i la Verema a l’Antigade Poboleda arriba aquest dissabte9 de setembrea la 19ª edició. Una de les principals novetats és el reconeixement que es farà el divendres, dia 8, als emprenedors i viticultors que l’any 1992 van decidir reprendre l’elaboració i embotellament de vi a través de laCooperativa de Poboleda. Es tracta dels pioners locals que van posar la llavor perquè avui existeixin 14 cellers en funcionament en aquesta vila de laDOQ Priorat. L'acte, que tindrà lloc a la plaça de la Cooperativa a les 20 hores, inclourà la degustació del vi solidari elaborat recentment pels cellers de Poboleda.

Després d'aquesta jornada, el dia 9 de setembre arribarà laFesta del Vi i la Verema a l’Antiga, una jornada d’activitats adreçada als amants dels vins Priorat. La tradicional sortida a peu a una finca propera per veremar, la posterior premsada del raïm a la carretera i les degustacions als baixos de les cases pairals no faltaran a una de les cites populars més arrelades de laDenominació d’Origen Qualificada Priorat.

La programació de la19ª Festa del Vi i la Verema a l’Antiga de Poboledael dia9 de setembreés la següent: a partir de les 7:30 h, trobada a la carretera per anar a veremar a l’antiga amb els carros i les mules (es llaurarà amb mules i es ferraran cavalls); a les 9:00 h, esmorzar popular a La Closa, a 5 euros el tiquet (500 places); a les 10:00 h, piada (premsada del raïm amb els peus nus) a la carretera; a partir de les 10:30 h, degustació de vinsDOQ Prioratals baixos de les cases pairals dels carrers més cèntrics, amb mercat d’artesania i productes alimentaris a la plaça del Portal; a partir de les 14:30 h, dinar a La Closa, amb amanida i paella (tiquets a 15 euros, amb límit de 250 places).

A les 18:00 h començarà al Pla de l’Església l'actuació castellera amb els Brivalls de Cornudella. A les 23:00 h s’iniciarà el correfoc amb el Drac de Poboleda. La jornada es tancarà a les 24:00 h amb un ball espectacle de swing de fi de festa a La Closa. Per altra banda, amb motiu d’aquesta festa popular s’organitza un concurs fotogràfic a través de les xarxes socials les bases del qual es poden consultar awww.poboleda.cat.

tracking