Diari Més

Salou tanca el Mercat Medieval amb el primer Torneig de Horseball

La festa ha rememorat, aquest cap de setmana, la sortida de Jaume I rumb a Mallorca

Torneig de horseball a Salou en les festes de Jaume I

Horseball a la platja de LlevantOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salou ha retrocedit en el temps, aquest cap de setmana, amb el XVII Mercat Medieval i la XXII Festa del Rei Jaume I, un esdeveniment que transporta anualment els salouencs fins el 1229, quan el monarca va sortir des de Salou rumb a la conquesta de Mallorca, al costat de 150 naus i un exèrcit format per 15.000 soldats i uns 900 nobles. Per rememorar la gesta, Salou s’ha vestit aquest cap de setmana d’edat mitjana, entre paradetes d’època amb tot tipus de productes alimentaris i decoratius, i diversos espectacles protagonitzats per joglars, acròbates, bufons i músics.

Aquest diumenge a la tarda, l’activitat s'ha traslladat a la platja de Llevant, on centenars de curiosos s'han apropat per veure la primera edició del Torneig de Horseball. A mitja tarda, una dotzena de jugadors escalfaven amb els seus cavalls abans d’iniciar aquest joc poc conegut, també anomenat bàsquet a cavall, ja que l’objectiu del joc és encistellar una pilota de cuir, que disposa de sis nanses, a la cistella del camp contrari. La novetat d’aquest joc ha creat una gran expectació i, vora les set de la tarda, el xiulet marcava l’inici del torneig, que ha enfrontat dos equips formats per sis jugadors cada un.

Paral·lelament, el mercat medieval, inaugurat divendres, ha continuat dissabte i diumenge amb desenes de paradetes vestides d’època repartides pels carrers Ponent, Església, Rafel de Casanovas, Joan Miró, Pins, Plaça Bonet, Plaça 11 de Setembre i Via Roma, on es podia trobar tot tipus d’alimentació artesanal i objectes de decoració. Així mateix, han continuat les activitats complementàries que ja es van anar desenvolupant al llarg del cap de setmana i que, diumenge, han arribat al seu final, amb espectacles de foc i acrobàcies, teatres de titelles, músics i ballarins, jocs, funambulisme, màgia i malabars, i trobadors i joglars.

El punt àlgid de la XXII Festa del Rei Jaume I, però, va arribar dissabte amb la desfilada de prop de 300 persones vestides d’època pel centre de la ciutat per recordar la sortida de Jaume I cap a Mallorca. Nobles, soldats, donzelles i clergues van sortir de la Torre Vella i es van dirigir a la platja de Llevant. Tots ells van encetar una comitiva que tancava el rei Jaume I i la seva esposa, Violant d’Hongria, ambdós a cavall i acompanyats de tot el seguici. Molts grups d’animació també van recórrer els carrers de la ciutat en un ambient festiu que recordava la fita històrica.

tracking