Diari Més

Societat

Un taller a Falset porta la reivindicació pel riu Siurana als infants

La comarca es mostra preocupada pel transvasament de l’aigua del riu a l’embassament de Riudecanyes

La pancarta que van pintar els nens es penjarà en un dels carrers del poble.

Un taller a Falset porta la reivindicació pel riu Siurana als infantsAjuntament de Falset

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Falset i la Plataforma pel riu Siurana van organitzar la tarda de dijous un taller infantil que, sota el lema 'Volem lo riu Siurana viu!', va reivindicar «la necessitat de trobar una solució a aquesta problemàtica històrica del Priorat».

El taller se suma a altres mostres de protesta que recentment han tingut lloc a la comarca, on existeix una preocupació ciutadana i institucional pel transvasament de l’aigua del riu a l’embassament de Riudecanyes. «Es calcula que més del 90% de l’aigua del riu fa cap a l’embassament de Riudecanyes, un fet que incideix en què el de Siurana baixi gairebé sempre sec i que, en conseqüència, pobles del Priorat pateixin problemes de subministrament», informen en un comunicat. Asseguren que aquesta situació posa en perill la fauna i la flora del riu, i contravé tota la normativa ambiental.

En el transcurs del taller, els nens i nenes van pintar una pancarta-mural que es penjarà en un dels carrers del poble, amb la frase «Volem lo riu Siurana viu».

tracking