Diari Més

Salou inicia la Festa del Rei Jaume I amb la inauguració del XVIII Mercat Medieval

Les festes també viuran el I torneig de Horseball, a més del seguici i altres activitats

El Mercat Medieval s'ha inaugurat aquest dijous al matí.

Salou inicia la Festa del Rei Jaume I amb la inauguració del XVIII Mercat MedievalAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dijous al matí, més d’un centenar de persones s’han concentrat al nucli antic de Salou per donar el tret de sortida als actes de la XXII Festa del Rei Jaume I amb la inauguració del XVIII Mercat Medieval, situat als carrers Ponent, Església, Rafel de Casanovas, Joan Miró, Pins, Plaça Bonet, Plaça 11 de Setembre i Via Roma. Els protagonistes han estat les 9 companyies que actuaran fins el diumenge 3 amb els seus respectius joglars, acròbates, bufons i músics, que acompanyats per l’alcalde, la regidora de Promoció i Dinamització Econòmica, Comerç, Consum i Mercats, i regidors del consistori, han inaugurat la XVIII edició del Mercat Medieval. Aquest està format per més d’un centenar de parades artesanes que romandran obertes al públic fins diumenge dia 3, al vespre.

Per amenitzar aquests dies de mercat medieval, els visitants podran gaudir d’un seguit d’activitats complementàries com foc i acrobàcies, teatres de titelles, músics i ballarins, jocs, funambulisme, màgia i malabars, i trobadors i joglars, a més d’un racó infantil.

A la Fira es podran comprar articles típics de molts indrets de la geografia espanyola, productes alimentaris com embotits, cervesa artesana, conserves, formatges, espècies, dolços, fruits secs, licors, mel, cuir i bijuteria, creps i diferents varietats de menjar. Però també hi haurà parades d'artesans, com sabaters i ceramistes, entre d'altres. Els tallers que hi haurà són, per exemple, de telar de llana, cota de malla, forn de pa, gravats, pintura i decoració. L'horari del mercat és de 10.30 a 14h i de 17.30 a 00h.

I Torneig de Horseball

Durant la Festa del Rei Jaume I, Salou comptarà amb el I Torneig de Horseball el diumenge 3, en el que dos equips de sis jugadors, amb els seus respectius cavalls, hauran d’encistellar al camp de l’equip contrari mitjançant una pilota amb sis nanses de cuir.

El campament Medieval, situat a la Plaça 11 de Septembre, s’instal·larà dels dies 31 al 3 de 10.30 a 14 i de 17.30 a 21 hores. Els visitants podran visitar el campament, i a més es decoraran el carrer Barcelona i la Via Roma amb motius medievals. Com a novetat, aquest any, es durà a terme un espectacle de Dança Aèrea el dissabte dia 2 sobre les 21.15h a la platja de Llevant, on es representaran de manera simbòlica les veles dels vaixells que van partir cap a la conquesta de Mallorca a càrrec de la companyia La Fam cia de teatre.

El mateix dia 2, a partir de les 20h, tindrà lloc la sortida del Rei Jaume I i el seu seguici des de la Torre Vella fins a la Platja de Llevant, i l’exhibició eqüestre a la mateixa platja. Quedarà prohibit l'estacionament als carrers Via Roma des de Ciutat de Reus fins al c/ Advocat Gallego, C/ Pere Martell, i Via Aurèlia, el tram comprès des de comissió de festes fins Pere Martell. A més, hi haurà talls de circulació esporàdics al c/ Barcelona des de Via Roma fins el Passeig Jaume I en horari de 14 a 21 hores.

A les parades es poden comprar productes artesans com formatges, cerveses i embotits, entre d'altres.

Salou inicia la Festa del Rei Jaume I amb la inauguració del XVIII Mercat MedievalAjuntament de Salou

tracking