Diari Més

Salou aprova per unanimitat una moció contra la 'turismofòbia'

El consistori condemna els atacs contra interessos turístics i subratlla que el sector és «un motor» de l’economia local

Pla general dels regidors de l'Ajuntament de Salou votant a favor de la moció contra la turismofòbia en el ple extraordinari del 31 d'agost del 2017

turisme, Pere Granados, turismofòbia, violència, atac, moció, Ajuntament de SalouACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’Ajuntament de Salou ha aprovat aquest dijous una moció contra la ‘turismofòbia’ en la qual s’han condemnat els atacs violents registrats en les darreres setmanes contra interessos turístics en ciutats com Barcelona i Palma. La proposta, presentada pel grup municipal del PP, l’han signat tots els grups municipals tret del d’ERC. Els republicans han opinat que la moció és «malintencionada en la forma, totalment prescindible en el fons i inútil», però hi han votat a favor perquè estan «en contra de tot tipus de violència». Els grups del consistori salouenc han subratllat que el turisme és «un motor» de l’economia local i que aquests fets violents tenen un impacte mediàtic negatiu a nivell local i internacional. Per aquest motiu, s’han emplaçat a debatre sobre el model turístic de futur i a estar amatents a qüestions com la proliferació d’habitatges turístics. L’alcalde, Pere Granados, ha subratllat els beneficis del turisme i ha defensat que, «tot i que pot tenir els seus inconvenients, possiblement sigui la indústria menys contaminant i la que més valor afegit aporta als municipis turístics i a tot el territori».

La moció subratlla que el municipi de Salou va registrar l’any passat més de 7,5 milions de pernoctacions, amb una mitjana de 4,1 nits d’estada. El text recull també que «els atacs vandàlics dels últims dies a Espanya a empreses turístiques, promoguts principalment per grups afins a la CUP a Barcelona i Mallorca, han arribat a la premsa internacional, que s’ha fet ressò dels ‘violents assalts’, ‘emboscades’ i ‘actes vandàlics’».

Els grups municipals han condemnat els fets i han avalat les denúncies realitzades pel Ministeri d’Energia i Turisme i per la Generalitat, i han fet notar que «les administracions ja han decidit actuar judicialment contra aquests brots violents de turismofòbia organitzats per grups radicals minoritaris, que intenten perjudicar la imatge de grans marques i destinacions». Per tot plegat, en el text han mostrar el seu posicionament ferm en defensa del sector turístic.

Minut de silenci pels atemptats i pels cinc morts en un accident

El ple s’ha iniciat amb un minut de silenci en record a les víctimes dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, així com també en record a les cinc persones que van perdre la vida diumenge en un accident de trànsit al municipi. Posteriorment, i com a declaració institucional, l’alcalde Pere Granados ha llegit el text de la mateixa, que ha estat subscrita per unanimitat de tots els grups.

La corporació ha condemnat radicalment els atemptats de Barcelona i Cambrils, i ha expressat la solidaritat amb els familiars de les víctimes i els afectats. A més de mostrar «la més rotunda i enèrgica condemna a tots els actes de violència terrorista i als brutals atemptats comesos pel grup Estat Islàmic» a Barcelona i a Cambrils.

El consistori s’ha posat a disposició d’ambdues ciutats per tal de col·laborar i cooperar amb el desig de recuperar la normalitat, i ha reclamat la major unitat i unanimitat de totes les formacions polítiques de l’Estat en el rebuig i la lluita contra l’amenaça del terrorisme. El text institucional també ha agraït la feina dels cossos i forces de seguretat i ha ratificat la voluntat dels governs locals de continuar treballant per la cohesió social de les viles i ciutats.

tracking