Diari Més

El Mercat Medieval de l'Hospitalet de l'Infant celebra la 22a edició de l'1 al 3 de setembre

Un centenar de parades de productes artesans ompliran el nucli antic i el voltant de l’hospital gòtic, on també s’hi realitzaran diverses activitats

El Mercat Medieval s'inaugurarà l'1 de setembre a les 18

El Mercat Medieval de l'Hospitalet de l'Infant celebra la 22a edició de l'1 al 3 de setembreJosep Escaño | Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de parades d’artesania, alimentació i teràpies naturals ompliran el nucli antic de l’Hospitalet de l’Infant i l’entorn de l’hospital gòtic de l’1 al 3 de setembre dins la 22a edició del Mercat Medieval. També es realitzaran diverses activitats com cercaviles, espectacles de circ, foc, teatre i música, una exposició i exhibició de vol d’aus rapinyaires, un sopar medieval i tallers i demostració d’oficis tradicionals. Per altra banda també hi haurà propostes lúdiques per als infants i un espai de jocs tradicionals, que se situarà al carrer de l’Estació. Cinc restaurants del municipi també participaran en el mercat oferint menús medievals a preus d’entre 15 i 25 euros.

El Mercat s’inaugurarà el divendres 1 de setembre a les 18.30h a la Plaça Catalunya i es clourà el diumenge 3 de setembre, a les 22 hores, amb un correfoc a càrrec del Ball de Diables de l’Hospitalet, els tabalers i el Cavallet de Mar del Foment Cultural de l’Hospitalet de l’Infant a la Plaça Berenguer d’Entença. En aquesta plaça també tindrà lloc el sopar medieval, un altre dels actes centrals. El sopar es farà el 2 de setembre a les 22h i inclourà un espectacle de foc protagonitzat per la companyia Cirkifoc. Les persones interessades a assistir-hi ja poden comprar els tiquets a l’Oficina de Turisme, fins al dijous 31 d’agost, per 9 euros. El menú constarà de fideuà marinera amb calamars, llagostins i musclos més allioli; aigua i llauna de refresc o cervesa i cornet de gelat de vainilla i xocolata.

Amb aquesta festa de recreació històrica, l’Hospitalet retornarà a l’època medieval quan, al voltant de l’Hospital del Coll de Balaguer fundat per l’Infant Pere al 1344, es va bastir el nucli de població que donaria lloc al poble de l’Hospitalet de l’Infant.

L’escenari on s’organitza aquest esdeveniment, als voltants de l’antic hospital, és, precisament, un dels principals atractius d’aquest mercat. Ubicat al centre de l’Hospitalet, aquest edifici fundat per l’Infant Pere, fill de Jaume II i Blanca d’Anjou, és el més gran construït al llarg de l’Edat Mitjana a l’antic Comtat de les Muntanyes de Prades. La seva aparença és la d’un castell, ja que a més d’atendre i acollir pobres i pelegrins, també estava pensat per defensar la regió dels atacs dels pirates i, sobretot, dels sarraïns. El seu bon estat de conservació el converteixen en el marc ideal per acollir el Mercat Medieval.

Al Centre de Visitants, inaugurat l’estiu passat en l’interior del monument, s’hi expliquen les característiques i la història d’aquest bé patrimonial, origen del poble de l’Hospitalet de l’Infant.

tracking