Diari Més

Successos

Descarten l'excés de velocitat com el causant de l'accident amb cinc morts a Salou

La Policia Local investiga si la porta del tercer vehicle implicat estava oberta o es va obrir de cop, i si quatre de les víctimes no duien el cinturó de seguretat

Pla general del minut de silenci davant l'Ajuntament de Salou arran de l'accident de trànsit amb cinc víctimes mortals. Imatge del 28 d'agost del 2017

causa, investigació, descarten, accident, velocitat, excés, Policia Local, Salou, mortACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Local de Salou descarta l’excés de velocitat com el causant de l’accident d’aquest diumenge a la tarda que es va saldar amb cinc persones mortes a l’avinguda del Cap de Salou, en un tram limitat a 50 km/h. Segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, David González, s’ha confirmat que el vehicle on viatjaven les cinc víctimes va topar contra la porta oberta d’un altre cotxe que estava aparcat, va envair el carril contrari i va xocar frontalment amb un autobús de línia. Els agents investiguen si la porta d’aquest tercer vehicle es va obrir de sobte o si ja estava oberta, tal com va assegurar la seva conductora a l’ACN. També s’està pendent de confirmar si, tret del conductor, els altres quatre ocupants no duien cordat el cinturó de seguretat. Durant aquest dilluns està previst s’enllesteixi l’atestat de l’accident i que es lliuri al jutge de guàrdia.

Aquest migdia s’ha fet un minut de silenci davant l’Ajuntament de Salou per expressar el condol als familiars de les víctimes: el conductor, de 83 anys, la seva esposa i la germana d’aquesta -tots tres de Reus i amb apartament a Salou-, i uns amics seus, dos germans de Saragossa que es trobaven de visita. El d’aquest diumenge ha estat l’accident de trànsit més greu registrat en la història del municipi.

L’accident es va produir cap a dos quarts de cinc de la tarda d’aquest diumenge a l’avinguda del Cap de Salou, al tram entre Replanells i Pla de Maset. Segons ha detallat el regidor, un tot-terreny Honda amb cinc ocupants circulava en direcció al Pla de Maset per una zona «d’àmplia visibilitat» quan va trobar un vehicle aparcat amb la porta oberta. Sense que s’hagi pogut confirmar si la porta ja feia estona que estava oberta, o bé es va obrir de cop, el tot-terreny hi va impactar. Arran de la topada, el cotxe va envair el carril contrari -que es dirigeix cap a la carretera de la Costa- per on aquell moment circulava un autobús de línia de la companyia Plana, i hi va xocar frontalment.

Durant aquest dilluns, la Policia Local de Salou enllestirà l’informe de l’atestat per lliurar-lo al jutge de guàrdia. El regidor de Seguretat Ciutadana, David González, ha apuntat que, a l’espera de confirmar-ho, tot sembla indicar que, de les cinc persones que van morir en l’accident, només el conductor duia cordat el cinturó de seguretat. Per la seva banda, el xofer de l’autobús i els deu passatgers, així com els quatre ocupants del tercer vehicle implicat, van resultar il·lesos.

Els investigadors descarten l’excés de velocitat de l’autobús i del vehicle, en una zona limitada a 50 km/h i amb línia contínua, com el causant de l’accident i atribueixen el xoc frontal a l’impacte amb la porta oberta i a una maniobra brusca posterior cap al carril contrari que va acabar amb el xoc fatal contra l’autobús.

El vehicle estacionat l’havien llogat quatre joves francesos que havien passat tres dies de vacances a Salou. En el moment dels fets estarien carregant les maletes per anar cap a l’aeroport i la conductora es disposaria a pujar al vehicle, tal com va relatar aquest diumenge a l’ACN. «Anava a tancar la porta, i ha arribat un cotxe, ha xocat contra la porta i, per por o per evitar la porta, ha fet un cop fort de volant cap a l’esquerra, i en aquell moment ha arribat l’autobús, amb qui ha xocat de cara», va relatar la jove, Angelique Taguay.

Després de l’accident, els joves turistes es van desplaçar a la comissaria de la Policia Local per prestar declaració i, més tard, van poder marxar cap a París, el seu lloc de residència. Preguntat sobre possibles responsabilitats penals de la conductora, el regidor ha assenyalat que correspondrà al jutge dictaminar la resta d’accions que s’hagin de dur a terme a partir d’ara.

Segons González, el lloc dels fets «no és una zona amb un gran nombre d’accidents» i l’accident d’aquest diumenge «lamentablement ha estat el més greu que s’ha registrat mai al municipi de Salou, amb cinc víctimes mortals».

Les víctimes són tres veïns de Reus, el conductor, de 83 anys, Francesc T.A.; la seva esposa, Josefa R.P., i la germana d'aquesta, Rosa R.P; i una parella de germans amics del matrimoni originaris de Saragossa, Pascual L.G i Jose L.G. Totes elles serien persones ja jubilades. El regidor ha explicat que la família de Reus tenia un apartament a Salou i que les altres dues víctimes estaven de visita.

Per la seva banda, la Generalitat ha posat en marxa un dispositiu psico-social per als familiars de les víctimes, que està integrat per la Creu Roja, tècnics de Protecció Civil i l’Institut de Medicina Legal de Catalunya. A més, des del primer moment el Govern es va posar en contacte amb les autoritats d’Aragó amb motiu de la mort dels dos veïns d'aquesta comunitat.

Aquest migdia, regidors i treballadors de l'Ajuntament de Salou ha fet un minut de silenci davant el consistori. L’alcalde accidental, Marc Montagut, ha lamentat els fets ocorreguts i ha traslladat el condol als familiars de les víctimes.

tracking