Diari Més

La Febró estrena la Dona d'Aigua dels Gorgs

La presentació de la geganta, dins la festa major del poble, va estar apadrinada pels Gegants i Nanos de Sant Pere i Sant Pau

Els portadors i responsables dels gegants de la Febró amb el Dimoni dels Avencs i la nova gegante, la Dona d'Aigua dels Gorgs

La Febró estrena la Dona d'Aigua dels GorgsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Febró té geganta. La Dona d’Aigua dels Gorgs s’ha estrenat en societat aquest dissabte, apadrinada pels Gegants i Nanos la Unió de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona i amb l’acompanyament del Nano de Capafonts.

D’aquesta manera, el Dimoni dels Avencs, disposa ja de companyia per poder fer els balls de festa major, com el d’aquest cap de setmana.

La festa va iniciar-se a principis de setmana, amb diverses xerrades i amb la inauguració de l’exposició fotogràfica, ‘Temps era temps’ en la que Jaume Casas aconsegueix reunir diverses imatges d’actes socials i de vilatans en fotografies antigues que es mostren a l’Ajuntament.

Dijous es va fer un interessant recorregut per zones boscoses del voltant del municipi, de la mà dels Birimbins de Prades, que van permetre descobrir espais de trinxeres i zones que van protagonitzar episodis durant la Guerra Civil i que encara tenen rastre sobre el territori. El mateix dijous al vespre, Aleix Roig, d’AstroPrades va fer una xerrada sobre Saturn que va estar complementada amb una sessió d’observació astrològica a la zona esportiva del poble.

Divendres al matí, membres del CF la Salle de Reus van realitzar un campus de futbol pels joves del poble i el vespre es va fer el tradicional sopar de festa major, que aquest any es va tancar amb l’actuació del Showman Xavi Fanné.

Dissabte, abans de la presentació de la geganta, es va fer la ja tradicional actuació dels Xiquets de Reus, que aquesta any han pogut completar (després de dos anys d’adversitats sobrevingudes) una bonica actuació a la plaça de l’Ajuntament. Els reusencs han completat un 5de7, un 2de7, un 4d7 amb el pilar, 3d7 amb el pilar, un pilar de 5 i han tancat actuació amb tres pilars de quatre que han comptat amb la participació destacada de diversos membres de la colla vinculats a la Febró.

El dissabte s’ha completat amb una xocolatada popular a la tarda, al Mirador de l’Hostal, on també s’ha fet l’exhibició de les ‘orelletes’, la postra típica i que es realitza a moltes de les cases del poble; i el ball de festa major, amb Fores Band.

La festa major d’estiu de la Febró es tanca aquest diumenge. Al matí hi haurà inflables aquàtics a la piscina municipal i al migdia, vermut popular.

Per la tarda es farà un espectacle infantil a càrrec d’Struc, amb ‘Això no és màgia’ i després, teatre, amb la representació, a càrrec de la companyia Teatrera de l’obra ‘El florido Pénsil’. Al vespre, després d’un sopar fred, la celebració es tancarà amb l’actuació, a l’església, de Prades Cor.

tracking