Diari Més

La Festa Major de Sant Bartomeu torna després dels tres dies de dol

L’Ajuntament de Roda de Berà ha reprogramat les festes, que acabaran el dia 2 de setembre

Luís del Olmo va retre homenatge a la poesía amb Carlos Mora (piano) i Fanny Mayo (violí).

La Festa Major de Sant Bartomeu torna després dels tres dies de dolCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb motiu dels tres dies de dol decretats per la Generalitat de Catalunya arran els atacs terroristes, l’Ajuntament de Roda de Berà va decidir suspendre els actes que s’havien de celebrar durant el cap de setmana del 19 i 20 d’agost, dins del programa de la prèvia de la Festa Major, en senyal de respecte i solidaritat amb les víctimes i el conjunt de la societat. Com a conseqüència, aquests esdeveniments van ser reprogramats per la regidoria de Festes per tal d’encaixar-los en el programa i que cap es quedés fora de la festa. El primer dels actes, com és habitual, va ser dedicat a la gent gran de Roda de Berà, amb la seva tradicional festa al Pavelló Municipal, una cita que tots ells tenen marcada al seu calendari personal com una de les festes més especials de l’any. En la present edició, unes quatre-centes persones van gaudir dels més de 30 quilos de fideus i 600 més de gambes. En acabar l’àpat, després dels postres, els presents van poder gaudir d’un ball amb música en directe a càrrec d’en Marc Oriol.

Dilluns a la tarda, a partir de les sis, va arribar el torn del jovent, amb el reeixit Holi Summer Festival, organitzat conjuntament amb l’associació juvenil Roda Jove i produït per Holi Summer Group. La festa, que aquest any celebrava la seva segona edició, va omplir la zona esportiva Nou Roda de pols de tots colors. L’assistència de desenes de persones de totes les edats va confirmar l’èxit de l’esdeveniment.

Un altre dels actes que es va reprogramar va ser la inauguració de l’exposició de pintures d’artistes locals, que va tenir lloc el mateix a les set, al casal cultural Les Monges, el qual va comptar amb l’assistència de l’alcalde Pere Virgili i de les regidores Isabel Mondéjar i Teresa Ferré. La mostra es podrà visitar fins el diumenge 27, de 19 a 21 hores.

Dimarts a la tarda, la sala d’actes del Museu de la Ràdio Luis del Olmo es va omplir de gom a gom per assistir a la reprogramació de l’homenatge que Luis del Olmo havia de retre a la poesia el passat dissabte amb el concert de piano i violí a càrrec dels músics Carlos Mora i Fanny Mayo, que cursen els seus estudis a Londres.

Arran de la modificació de la programació, els músics, estudiants del conservatori de Londres, i del Olmo van unir-se per oferir un magnífic i emotiu recital de poesia i música clàssica conjugant ambdós arts. La festa major de Sant Bartomeu continua amb la remodelació del programa d’actes, que es pot consultar a la web de l’Ajuntament.

tracking