Diari Més

Salou obrirà el jaciment iber de la Cella amb recreacions històriques

Les visites es realitzaran els propers 1, 8 i 16 de setembre

La proposta pretén endinsar el visitant en un poblat dels segles IV-III aC.

Salou obrirà el jaciment iber de la Cella amb recreacions històriquesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salouobrirà per primera vegada el jaciment iber de la Cella, amb recreacions històriques, mitjançant tres visites els pròxims dies 1, 8 i 16 de setembre. Aquestes visites guiades han estat programades pelPatronat de Turisme i l'empresa IBER Arqueologia Patrimoni i Turisme SL.

La proposta pretén endinsar el visitant en un poblat dels segles IV-III aC, coneixent els seus habitants, les seves activitats econòmiques o els seus costums, gràcies a la interpretació dels actors de la companyia de Tikirsikor.

La ubicació de la Cella al costat de la costa, les seves muralles, les seves cases complexes o els seus carrers pavimentats la fan única a la zona.

Després de la visita de dissabte 16, a més, proposa un petit maridatge i tast de la cervesa Iberika, la cervesa dels ibers, acompanyada d'una explicació històrica del seu procés d'elaboració.

Per al regidor de Turisme, Benet Presas, l'obertura del jaciment posa en valor el passat històric d'aquest espai tant a escala turística com de divulgació.

El Grup d'Investigació Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili (GRESEPIA) duu a terme intervencions arqueològiques ininterrompudes des de l'any 2010 en aquest jaciment.

tracking