Diari Més

La vallenca Margarida Aritzeta, reconeguda com a millor escriptora de novel·la negra del 2016

La seva obra ‘Els fils de l’aranya’ guanya el guardó al festival Cubelles Noir

L'escriptora Margarida

La vallenca Margarida Aritzeta, reconeguda com a millor escriptora de novel·la negra del 2016Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival Cubelles Noir ha distingit l’obra ‘Els fils de l’aranya’, de la vallenca Margarida Aritzeta, com a millor novel·la negra escrita en català el 2016 per una dona. El jurat l’ha seleccionat d’entre moltes altres ficcions, algunes de molt destacades com ‘Sense cadàver’, de la periodista de TV3 Fàtima Llambrich.

La ficció guanyadora d’Aritzeta és la segona entrega d’una sèrie protagonitzada per Mina Fuster, una agent dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Tarragona. Publicada per Llibres del Delicte, ‘Els fils de l’aranya’ destaca per presentar «una trama molt ben resolta i uns personatges molt ben creats», segons ha indicat el jurat de Cubelles Noir, que també ha lloat l’aposta de l’escriptora vallenca per la «descentralització territorial des d’una ferma voluntat de qualitat literària».

El nom de Mina Fuster, personatge creat per Margarida Aritzeta en aquesta sèrie que s’inicia amb ‘L’amant xinès’ i continua amb la premiada ‘Els fils de l’aranya’, és un homenatge a Jaume Fuster. L’escriptor, considerat un dels pares de la novel·la negra en català, era amic personat d’Aritzeta, qui també ha dedicat alguns dels seus estudis acadèmics a l’obra del mateix fuster.

El festival Cubelles Noir, que es va celebrar tot i la cancel·lació d’alguns dels actes després dels atemptats a Barcelona i Cambrils, també va distingir Empar Fernández com a millor novel·la negra escrita en castellà en categoria femenina per la seva obra ‘Maldita verdad’.

tracking