Diari Més

ATEMPTAT A CAMBRILS I BARCELONA

Un únic Mosso va abatre a trets a quatre dels cinc terroristes a Cambrils

La intenció inicial era cometre un atemptat a gran escala a Barcelona però l'explosió de les bombones a Alcanar va fer canviar de plans als criminals

alt

Moment en què els Mossos d'Esquadra abaten el cinquè terrorista de l'atemptat de Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cometre un atemptat a gran escala a Barcelona. Aquesta era la intenció del grup de terroristes que ahir van assassinar a 14 persones –13 a Barcelona i 1 a Cambrils–. La idea inicial era fer explotar, en un punt sense concretar de Barcelona, una furgoneta carregada de bombones de gas butà. Els plans però, se'ls van truncar la matinada abans, en saltar pels aires el xalet d'Alcanar on es trobaven manipulant els recipients. La investigació oberta pels Mossos d'Esquadra arran de la detonació a la localitat ebrenca va precipitar els esdeveniments: a la tarda van dur a terme el tràgic atropellament massiu a les Rambles de Barcelona, sense cap càrrega a la furgoneta, i els altres cinc terroristes, a la desesperada, sense armes de foc ni explosius –els cinturons explosius que duien eren falsos–, van intentar hores més tard, ja a la matinada, causar una nova massacre al passeig Marítim de Cambrils. Per dur-ho a terme es valien d'un Audi A3, que la policia ja tenia fitxat, ganivets, punyals i destrals.

Una patrulla de Mossos els hi va barrar el pas

Després d'apunyalar i atropellar a diverses persones prop del Club Nàutic del passeig Marítim, una patrulla dels Mossos que en aquells instants es trobava a la rotonda de davant del club esportiu, els va interceptar. L'Audi dels terroristes i el vehicle de Mossos van col·lisionar, deixant a una agent ferida i quedant el vehicle dels terroristes bolcat. Els cinc individus es van apropar a l'altre Mosso de la patrulla amb les armes blanques. L'agent però, segons ha pogut confirmar Diari Més, va ser capaç d'abatre a quatre dels cinc terroristes en aquell instant amb la seva arma reglamentaria. L'altre criminal va fugir en direcció al parc del Pi Rodó. Finalment el terrorista va ser abatut per tres agents dels Mossos. Un dels islamistes va rebre fins a 30 trets abans de ser abatut.

Disposats a morir

Els cinc terroristes morts a Cambrils estaven plenament disposats a morir ahir a la nit. El fet de dur un cinturó d'explosius, tot i que fals, garantia que els agents de la policia els hi propinessin un tret mortal per evitar que poguessin accionar el suposat mecanisme.

tracking