Diari Més

ATEMPTATS A CAMBRILS I A BARCELONA

Resum dels fets: d'Alcanar a Ripoll i atemptant a Barcelona i a Cambrils

Resum dels fets succeïts a Catalunya des de dimecres a la matinada, començant amb l'explosió d'Alcanar, relacionats amb els atacs

Una multitud s'agrupa i dóna suport a les víctimes i familiars de l'atropellament a Les Rambles de Barcelona.

Resum dels atemptats a Cambrils i BarcelonaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ALCANAR -

Dimecres a la nit hi ha una explosió en una casa d'Alcanar. Moren dues persones (una d'elles es troba el mateix dimecres, i divendres es troben restes biològiques de la segona), i un tercer home resulta ferit. Aquest l'ingressen a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa, i dijous al vespre és arrestat com a implicat als atemptats. A la casa es troben referències als atacs, més de 100 bombones de butà i dos dipòsits per preparar explosius casolans. Els Mossos confirmen que els terroristes estarien preparant un atac de més grans dimensions per Barcelona a la casa.

BARCELONA -

Atemptat a Barcelona, on una furgoneta entra a les Rambles de Barcelona fent zig-zag i atropella a un centenar de persones. En moren 13. La furgoneta és abandonada a les Rambles, i el conductor escapa. Una segona furgoneta serveix per fugir, no se sap si l'atacant sol o més persones. El segons vehicle és trobat buit a Vic minuts després de l'atemptat.

RIPOLL -

Els mitjans de comunicació publiquen fotografies de la persona que presumptament havia llogat les furgonetes, Driss Oukabir. Ell s'entrega a la policia, dient que el seu germà Moussa li havia robat la documentació. Driss estava a Ripoll en el moment dels fets. Tot i això, Mossos d'Esquadra el deté. MoussaOukabir passa a ser un dels principals sospitosos de l'atac.

CAMBRILS -

Passada la mitjanit un cotxe atropella a vianants al Passeig Marítim de Cambrils. El vehicle bolca, i de dins en surten cinc terroristes que són abatuts per agents de policia. En l'atac mor una dona, de 61 anys i de Saragossa, i quatre resulten ferides. S'ingressen a l'hospital Joan XXIII, tres en estat greu i una menys greu. Es confirma que un dels terroristes mort és el conductor de la furgoneta a les Rambles de Barcelona.

RIPOLL/2 -

Els Mossos d'Esquadra detenen, divendres, tres persones més a Ripoll, sumant-se aDriss Oukabir. El cos policial també difon les fotografies de quatre joves buscats en relació amb els atemptats, tots ells amb residència a Ripoll i rodalies. SónMoussa Oukabir,Said Aallaa,Mohamed Hychami iYounes Abouyaaqoub.

tracking