Diari Més

ATEMPTAT A CAMBRILS

Puigdemont a Cambrils: «La millor resposta és la conquesta de la normalitat»

El president català ha estat aquesta tarda al punt de l'atemptat. El responsable de Mossos li ha detallat que els ARRO van haver de vetllar per 160 ciutadans que es van amargar al Nàutic i al final de l'espigó

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat s'ha desplaçat aquesta tarda fins a Cambrils per visitar in-situ el lloc on es va succeir l'atemptat terrorista. Minuts abans de dos quarts de sis Puigdemont ha arribat a la rotonda del passeig Marítim situada davant del Club Nàutic. Camí Mendoza, l'alcaldessa de la localitat, li ha assenyalat els punts concrets on es van produir els fets. Per la seva banda, el cap dels Mossos d'Esquadra a la regió policial del Camp de Tarragona, David Boneta, qui ha estat al capdavant del dispositiu policial d'aquesta tràgica matinada, ha referit al president català alguns detalls de l'actuació dels Mossos. El comissari ha indicat que els agents de la unitat ARRO –Àrea Regional de Recursos Operatius– van encarregar-se de treure amb garanties a tots els ciutadans que en l'instant de l'atac es van refugiar al Club Nàutic –una seixantena de persones– i d'altres 100 més que es van amagar al final de l'espigó que hi ha a la vora. Boneta ha relatat també al president la gran quantitat de ciutadans que en les darreres hores s'han acostat als agents dels Mossos d'Esquadra del territori per felicitar-los i donar-los les gràcies per la tasca que realitzen, i especialment la duta a terme aquesta darrera matinada.

Puigdemont, qui s'ha mostrat molt interessat per conèixer tots els detalls sobre el terreny, ha ressaltat en conversa amb l'alcaldessa de Cambrils, la total normalitat que aquesta tarda es vivia ja al passeig Marítim: «La millor resposta és la conquesta de la normalitat», ha sentenciat el màxim responsable del govern català.

Abans de visitar el lloc dels fets, a les cinc de la tarda, Puigdemont ha mantingut una reunió a l'Ajuntament de Cambrils amb els comandaments policials, el delegat del govern català al Camp de Tarragona Òscar Peris, el conseller de presidència Jordi Turull, el cap de la Policia Local de Cambrils, l'alcaldessa i diversos regidors. El president de la Generalitat ha finalitzat la seva estada a Cambrils amb una reunió a la comissaria de Mossos de la localitat, minuts abans de les sis de la tarda.

Dolors Montserrat i Toni Comín mostren unitat davant el terrorisme

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i el conseller del ram, Toni Comín, han manifestat conjuntament «unitat» contra el terrorisme després de visitar els familiars de les persones que segueixen ingressades a l'hospital Joan XXIII de Tarragona. A l'hospital tarragoní ha mort aquest matí una saragossana de 61 anys malferida a l'atemptat de Cambrils i segueixen ingressades quatre persones més, una d'elles un Mosso d'Esquadra ferit dimecres en la segona explosió produïda a Alcanar.

Dolors Montserrat ha recalcat que «estem units des del minut u, des de la democràcia combatrem el terrorisme». La ministra ha elogiat la professionalitat de les forces de seguretat i el «gran esforç» dels equips sanitaris. «Espanya és una societat solidària i en els moments difícils ens tornem a aixecar», ha resumit.

Comín ha reiterat, de la seva banda, que s'han desplaçat a l'hospital tarragoní per aportar la «petita contribució dels polítics» -comparat amb el de les forces de seguretat i emergències- de «demostrar que estem més units que mai». El titular de Salut ha desgranat tres objectius: «des del minut u, acompanyar a les víctimes», donar suport i agrair la labor de totes les forces de seguretat i, sobretot, «transmetre junts el missatge que no tenim por». Dins de la tragèdia, ha subratllat el conseller, destaca la «solidaritat immensa de la gent» que «ha fet cua per donar sang» i «oferir-se a traduir».

Els dos responsables de Sanitat han declinat donar detalls sobre els ferits, però sí han informat que en el cas de Cambrils, el balanç és de la dona morta i quatre persones ingressades, tres d'elles crítiques i una menys greu.

El president de la Generalitat visitant el lloc on es va cometre l'atemptat

Puigdemont a Cambrils: «La millor resposta és la conquesta de la normalitat»Joan Antoni Torreblanca

Les autoritats dirigint-se al consistori de Cambrils.

Puigdemont realitza una visita institucional a CambrilsDiari Més

El conseller Comín i la ministra Montserrat a l'hospital Joan XXIII.

Puigdemont realitza una visita institucional a CambrilsSalut Generalitat

tracking