Diari Més

Successos

Cinc atacants i una vianant moren a l'atemptat terrorista a Cambrils

Han resultat ferits cinc civils i un mosso d'esquadra

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc terroristes han estat abatuts, i una vianant ha resultat morta a Cambrils passada la mitjanit d'aquest dijous. Els atacants estaven a punt de cometre un atemptat, hores després del que hi ha hagut a les Rambles de Barcelona i que ha causat almenys 13 morts i un centenar de ferits. Els fets han tingut lloc al Passeig Marítim de la localitat. Els agents han abatut en un primer moment quatre dels cinc atacants, que anaven armats amb cinturons explosius falsos, que han acabat estesos al mig del carrer, i un cinquè ha quedat ferit greu i ha acabat morint poc després. En l'atac, frustrat pels Mossos d'Esquadra, han resultat ferits cinc civils i un mosso d'esquadra. Una sisena dona, de Saragossa i de 61 anys, va resultar ferida crítica en ser atropellada pel cotxe en què viatjaven els cinc terroristes, i ha acabant morint el matí d'aquest divendres a l'hospital Joan XXIII de Tarragona.

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha afirmat que els cinc presumptes terroristes abatuts haurien conduit un Audi fins a l'entrada de Cambrils, on s'haurien topat amb un control de Mossos. En aquest moment, el cotxe hauria atropellat els agents del cos del control i a diversos civils, cinc dels quals han quedat ferits, dos de gravetat. Un dels mossos també ha resultat ferit lleu. El cotxe ha acabat bolcat. Els ferits han estat traslladats a l'Hospital Joan XXIII, Santa Tecla, Reus i als CAP.

Els Mossos d'Esquadra ha establert un dispositiu policial pel presumpte atac terrorista que es manté actiu, i prop de les 4.30h de la matinada ha informat que la situació està «sota control». Efectius del Tedax han inspeccionat si els terroristes portaven cinturons d'explosius i han realitzat algunes detonacions controlades en el marc d'aquestes exploracions.

A primera hora del matí, el control policial segueix actiu a Cambrils, tot i que ha baixat la intensitat.

El conseller ha vinculat en declaracions a RAC1 i TV3 els fets de Cambrils amb els d'Alcanar i l'atemptat terrorista a Les Rambles de Barcelona. Els quatre terroristes abatuts i el ferit coincidirien amb les persones investigades pels Mossos.La policia continua buscant el conductor de la furgoneta que ha provocat l'atropellament massiu a Barcelona.

«Han arribat tres amics nostres suant de córrer i gairebé plorant. Insistien que marxéssim cap a casa»

La gent que hi havia al carrer en el moment dels fets s'ha amagat als locals del voltant en sentir els trets. Diari Més ha pogut parlar amb algunes de les persones que han estat testimonis d'aquest atac terrorista a la localitat del Baix Camp.

Iván, un treballador de l'hosteleria a la zona, explica a Diari Més com ha viscut els fets: «Quan hem sortit de treballar hem anat a agafar el cotxe per anar a prendre alguna cosa i hem sentit com a dos petards forts, però no hem fet massa cas. En arribar al Kebab del carrer València, més amunt del passeig Marítim, al cap d'uns instants, han arribat tres amics nostres suant de córrer i gairebé plorant. Insistien que marxéssim cap a casa. Ells eren davant el Casino i han vist com un cotxe ha frenat de cop, han baixat tres persones de fisonomia àrab i han començat a disparar. Nosaltres sentint això, i escoltant les sirenes de la policia, hem marxat cap a casa ràpidament. Ara estem aquí nerviosos, esperant a veure què passa».

Un altre testimoni presencial, un jove de la localitat anomenat Marc que es trobava al passeig, ha relatat els fets. «Estàvem passant amb els meus amics per davant de la pizzeria Port Vell del passeig Marítim i de sobte hem escoltat com si un cotxe derrapés i acabés xocant. Cinc segons més tard hem escoltat un munt de trets i ens hem girat i hem vist a molta gent corrent i cridant. Nosaltres també hem començat a córrer cap a casa».

Per la seva banda, l'Antonio, que s’ha refugiat en un restaurant proper al Club Nàutic, ha relatat que «he viscut la situació com si fos una pel·lícula, amb més sorpresa que por» i ha reconegut que els nervis han aflorat després en prendre consciència de la gravetat de la situació.

La Isabel, que s’ha reclòs a casa per indicació de la policia, es mostrava molt nerviosa i preocupada pels seus familiars perquè no sabia si podien estar entre les víctimes de l’atropellament. Aquesta veïna ha explicat que precisament va deixar Barcelona per viure aCambrils a la recerca de tranquil·litat i que «m’he trobat amb aquest panorama».

Es confirmaria almenys un mort.

Mossos informa d'un possible atemptat terrorista a CambrilsDiari Més

El desplegament policial a Cambrils la passada matinada.

atac terrorista, Estat Islàmic, Cambrils, atemptatACN

Pla mig de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, atenent els mitjans després de l'atemptat, el 18 d'agost del 2017

alcaldessa, Estat Islàmic, atac terrorista, Cambrils, Camí MendozaACN

Pla general del control policial a l'encreuament de la Rambla Jaume I de Cambrils i el passeig marítim, el 18 d'agost del 2017

atac terrorista, Les Rambles, Cambrils, Estat IslàmicACN

Agents dels Mossos d'Esquadra amb un vehicle tallant l'accés al passeig marítim de Cambrils (Baix Camp), la matinada d'aquest 18 d'agost de 2017

Cambrils, cotxe, mossos d'esquadra, passeig marítimACN

Pla obert d'un agent de la policia científica dels Mossos caminant des de l'encreuament de la Rambla Jaume I de Cambrils i el passeig marítim, el 18 d'agost del 2017

Les Rambles, Estat Islàmic, atac terrorista, CambrilsACN

Pla general d'agents de la Guàrdia Civil en primer terme, amb agents de la policia científica dels Mossos al fons, el 18 d'agost del 2017 a Cambrils

Cambrils, Les Rambles, Estat Islàmic, atac terroristaACN

Pla general del desplegament policial a l'encreuament de la Rambla Jaume I de Cambrils i el passeig marítim, el 18 d'agost del 2017

Estat Islàmic, Cambrils, atac terrorista, atemptatACN

Imatge del vehicle en què circulaven els cinc terroristes, que va quedar bolcat.

Cinc atacants morts en un atemptat terrorista a CambrilsEFE

tracking