Diari Més

L'Ajuntament del Vendrell culpa els restauradors de l'acumulació de brossa

El consistori afirma que alguns locals no estan utilitzant el servei de recollida porta a porta i que es reforçaran els controls i les sancions

Multen 30 comerços per deixar la brossa fora dels contenidors

Multen 30 comerços per deixar la brossa fora dels contenidorsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament del Vendrell ha anunciat un reforç dels controls entre els restauradors perquè gestionin els seus residus a través del servei porta a porta, que aquest estiu s’ha posat en marxa com a prova pilot, i, així, evitar que facin un mal ús de les illes de contenidors.

La mesura s’ha anunciat després de constatar l’acumulació de bosses de brossa al voltant dels contenidors de l’avinguda Palfuriana, a Coma-ruga. I és que, segons va explicar ahir el regidor de Residus, Ferran Trillas, aquesta situació es deu «al fet que hi ha establiments de restauració que no fan la recollida de residus porta a porta».

Per evitar que se segueixi repetint la imatge de bosses amuntegades al voltant dels contenidors, la regidoria tornarà a enviar una carta a tots els establiments afectats per la prova pilot i, en aquest cas, s’advertirà que el fet de dipositar la brossa generada per l’activitat de restauració a les illes de contenidors suposa un incompliment de les normes, la qual cosa pot comportar sancions de 3.000 euros. De fet, segons el consistori ja s’ha iniciat alguns expedients sancionadors fruit dels controls realitzats durant la campanya i, en els quals s’han detectat males pràctiques.

D’altra banda, l’Ajuntament del Vendrell s’ha tret responsabilitats assegurant que «no hi ha una manca de freqüència de buidatge dels contenidors, ja que, en altres casos també s’ha detectat que hi ha brossa a l’exterior quan hi ha contenidors que no estan plens». El regidor de Residus, Ferran Trillas, explicava ahir que «s’ha reforçat la vigilància policial i s’estan estudiant altres mètodes de control en aquells punts més conflictius perquè es faci un bon ús de les illes de contenidors».

Sobre un contenidor amb el pedal trencat, del qual veïns de la zona també s’havien queixat, l’Ajuntament diu que ha rebut informació de l’empresa de la recollida de residus i que el pedal d’aquest contenidor s’ha canviat fins a catorze vegades aquesta temporada d’estiu. «El seu trencament continuat pot ser degut a un mal ús que se’n fa, probablement per haver estat obert amb els dos peus i suportar el pes d’una persona que mira el seu interior per si pot aprofitar alguna deixalla», es detalla.

tracking