Diari Més

La Pineda

Comerciants de la Pineda demanen unificar els horaris de les terrasses

Es demana que es pugui obrir fins més tard, buscant un equilibri entre els negocis i els veïns

Aquesta temporada, les terrasses de primera línia de mar poden obrir fins més tard.

Comerciants de la Pineda demanen unificar els horaris de les terrassesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Part del sector hostaler de la Pineda ha iniciat aquest estiu una recollida de firmes per demanar a l’Ajuntament de Vila-seca que les terrasses puguin ampliar els seus horaris. La demanda ve arrel de la modificació de l’ordenança sobre l’ocupació de la via pública que permet als establiments ubicats al passeig marítim a ampliar l’horari d’obertura de les seves terrasses, mentre que els que estan situats en altres zones, segueixen subjectes a horaris més restrictius. «Es va fer una modificació sense el consens del sector», diu el president de l’associació, Alberto Rodríguez, que afegeix: «La gent té tres espais comptats per anar a la nit. La Pineda és una zona turística i, per tant, els horaris d’obertura s’han de poder ampliar perquè poguem subsistir. Sinó, s’asfíxia el petit empresari». Així mateix, destaca que s’ha de buscar un equilibri amb els veïns

Concretament, l’ordenança marca que aquells que no es troben al frontal marítim tan sols poden obrir fins les dotze de la nit, tenint cura, a partir de les 23 hores, que les persones que les ocupin respectin el descans dels veïns. D’altra banda, les nits de divendres, dissabtes i vigílies de festius, poden ampliar una hora més l’horari de tancament.

La diferència d’enguany és que ara, queden exceptuats del règim els establiments ubicats en el frontal marítim i al passeig de Pau Casals (llevat el tram comprès entre la plaça Juli Garreta i plaça Unió Europea), i en els sectors de Pineda Drink i Punta Prima, per la qual cosa, els bars ubicats en aquestes zones tenen la possibilitat d’ampliar l’obertura de les seves terrasses, tot i que sempre en funció de diversos condicionants, com la proximitat a habitatges, queixes veïnals, l’entorn, el tipus d’activitat o la compatibilitat d’usos.

«Tot això contribueix de manera a degradar la imatge turística de la Pineda, associada, cada vegada més, a un turisme en el qual l’oci nocturn es criminalitza», es puntualitza des de la Nova Unió de Comerciants i Empresaris, que, a més, posa de relleu que la Policia Local ha obert diversos expedients sancionadors des de l’inici de l’estiu.

Davant d’aquesta situació, l’associació ja ha mantingut diverses converses amb l’Ajuntament de Vila-seca. «El consistori té bona voluntat», assegura Rodríguez. Ara, però, s’ha decidit redactar un carta dirigida a l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet. A més, l’associació està cercant el suport de veïns i turistes a través d’una recollida de firmes.

tracking