Diari Més

Patrimoni

Una exposició del MNAT sobre Centcelles guanya un premi de la revista Auriga

El fil de la Història. Centcelles, el nostre objectiu, un projecte educatiu per a compartir', comparteix el premi amb una exposició de Lleida

La mostra vol ser una plataforma i una oportunitat de reflexió global sobre el valor de la història i del patrimoni.

Un exposició del MNAT sobre Centcelles guanya un premi de la revista Auriga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exposició temporal 'El fil de la Història. Centcelles, el nostre objectiu, un projecte educatiu per a compartir', del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, ha rebut el Premi Musa a la millor exposició sobre el món antic, concedit per la Revista Auriga, l’única publicació en català dedicada a la divulgació del món antic a Catalunya, en la XXV edició dels seus premis.

Aquest premi ha estat concedit ex aequo amb l’exposició 'La Fortalesa dels Vilars d’Arbeca. Terra, aigua i poder en el món ibèric', organitzada conjuntament pel Museu de Lleida: Diocesà i Comarcal, la Universitat de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.

L’exposició 'El fil de la Història' -que es pot veure al MNAT fins al 7 de gener de 2018- ha estat organitzada pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, l’Arxiu Municipal de Constantí, el Col·legi Turó, l’Escola Centcelles, l’Escola Mossèn Ramon Bergadà, l’Institut de Constantí i el patrocini de l’empresa Repsol.

Més enllà de recollir i presentar els principals treballs realitzats durant les cinc edicions que porta vigent el projecte 'Centcelles, el nostre objectiu', l’exposició vol ser una plataforma i una oportunitat de reflexió global sobre el valor de la Història, el paper del patrimoni per al seu coneixement, la responsabilitat d’aquest patrimoni i dels museus en el seu paper educador i de desenvolupament social amb projectes col·laboratius per un benefici global per a la societat.

A l’exposició es poden veure tots els materials interactius, audiovisuals, originals, maquetes, etc. elaborats durant aquest curs, així com documents i altres elements i objectes, recollits i documentats durant el procés de treball, del conjunt monumental de Centcelles. Es poden veure i experimentar, també, els principals projectes desenvolupats durant aquestes cinc edicions.

Aquest és el sisè premi Auriga que rep el MNAT. Prèviament ha estat guardonat amb el Premi Musa el passat 2010 per l’exposició 'Tàrraco, pedra a pedra', el 2012 per l’exposició 'Paradisus. Jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orléans', el 2016 per 'Re-descobrint Centcelles' i aquest 2017 per 'El fil de la Història'.

tracking