Diari Més

La processó de la Mare de Déu marca la recta final de Les Nits Daurades

Tot i que es va llençar ahir el castell de fi de festes, resten dos dels grans concerts de festes

Salou va encarar ahir dimarts al vespre la recta final de la Festa Major amb la processó.

La processó de la Mare de Déu marca la recta final de Les Nits DauradesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital de la Costa Daurada, Salou, exhibia tradició ahir dimarts 15 d'agost, en el marc de les seves festes majors més turístiques: les Nits Daurades. La processó de la Mare de Déu donava protagonisme als pescadors, un dels col·lectius més arrelats i menys coneguts pels turistes, el qual mostrava la imatge en un recorregut que transitava per terra i mar i que marcava el principi del fi de les festes majors d’estiu salouenques.

«Hi ha hagut una altíssima afluència de públic. Tots els actes han gaudit de molts visitants». Aquest és el balanç que feia l’alcalde de Salou, Pere Granados, de les Nits Daurades.

Milers de persones feien cap ahir a la ciutat ja a la tarda i miraven de trobar lloc, tant per aparcar com per, després, ser presents en l’espectacle final, en un dels dies en què Salou té una de les seves puntes d’afluència de turistes i de poblacions veïnes. I és que, el gran castell de focs d’artifici, que cada any marca el punt final de la festa, creava expectació i una afluència massiva de persones a les platges, el millor indret per veure’ls.

«Hem fet una gran exhibició de cultura popular, però també ens hem situat en el calendari internacional de música, amb concerts com els de Luis Fonsi o Rosario, i els que falten per fer», afegeix Granados.

De fet, tot i que el concurs de focs marcava ahir el final de festes, el cert és que dos dels grans concerts del programa s’ofereixen avui dimecres i dissabte. Avui, a partir de les deu de la nit i a l’escenari de la plaça de les Comunitats Autònomes actuarà India Martínez. Dissabte, 19 d’agost, a la mateixa hora i indret, actuarà Vanesa Martín.

Enguany, els grans concerts de pagament canviaven de lloc, del camp de futbol a ple centre del passeig Jaume I, en primera línia de mar. Aquest canvi, ha estat, segons Granados, molt satisfactori. «Sempre hi hagut concerts de pagament a les Nits Daurades i, enguany, s’han fet al passeig marítim. La gent ha pogut escoltar els artistes a l’escenari, però també des de fora. Molts visitants han vingut al concert i, després s’han quedat i han donat molta vida a les guinguetes de platja i als negocis del passeig Jaume I», finalitzava l’alcalde de Salou, Pere Granados.

Arribats a l'Espigó del Moll, es va donar inici a la processó marítima que, un cop finalitzada, va continuar pel passeig Jaume I.

La processó de la Mare de Déu marca la recta final de Les Nits DauradesOlívia Molet

Desenes de veïns de Salou van sortir al carrer per participar en la tradicional processó.

La processó de la Mare de Déu marca la recta final de Les Nits DauradesOlívia Molet

tracking