Fires

Jordi Serra guanya la Combinada de portadors de sacs d'avellanes 2017

Riudoms va tancar aquest diumenge la 37a Fira de l’Avellana proclamant campió d’aquesta clàssica cursa el jove riudomenc

Jordi Serra, primer classificat de la 21a Combinada, participant, ahir a la tarda, a la cursa celebrada a Riudoms.

Jordi Serra guanya la Combinada de portadors de sacs d'avellanes 2017Olívia Molet

Riudoms arribava ahir a la tarda a la recta final de la 37a Fira de l’Avellana i 418a Fira de Sant Llorenç, l’esdeveniment que posa l’accent al gran producte de la comarca del Baix Camp, l’avellana. Des de divendres, veïns i visitants van poder observar tot tipus de productes del camp al llarg de més d’un centenar d’expositors distribuïts en els 16.000 metres quadrats de recinte firal, repartits entre la zona escolar i la plaça de la Palmera.

L’esperada cursa de portadors de sacs d’avellanes va posar el colofó a la festa. Totes les mirades anaven dirigides al riudomenc Jordi Serra, el gran favorit per emportar-se la victòria de la 21a combinada, després de guanyar les dues anteriors curses de la competició, primer a Reus, per la Fira de Sant Jaume, i després a Valls, per la Firagost. I les perspectives no anaven pas desencaminades: Jordi Serra es va proclamar campió de la combinada, aconseguint completar la tercera cursa en 6 minuts i 6 segons i un total de 600 punts. En segona posició, va quedar Carles Guillemat i, tercer, Xavier Boix.

Amb 58 quilos d’avellanes carregades al coll, els tretze participants a la cursa de Riudoms es van col·locar a la línia de sortida, a la plaça de l’Església i, al punt de dos quarts de vuit de la tarda, es donava el tret de sortida. Els corredors iniciaven la marxa, mentre els crits d’ànim i els aplaudiments començaven a fer-se sentir. En categoria femenina, un total de quatre dones van córrer. La més ràpida va ser Susana Dolcet, de Riudoms, amb 7 minuts i 18 segons. Lluny, va quedar la segona classificada, Laura Pallejà, amb 7 minuts 44 segons.

Amb aquesta activitat, es donava per finalitzada una fira que, enguany, ha comptat «amb una participació molt elevada en tot el ventall d’activitats, des de passejant pels diferents estands, com participant en les diverses activitats», destacava ahir a la tarda l’alcalde de Riudoms, Josep Maria Cruset. I és que més enllà del tradicional recinte firal amb les seves fruites i verdures de temporada i avellanes, l’esdeveniment es completa amb tot un seguit d’actes paral·lels, com la visita a la casa pairal d’Antoni Gaudí, la caminada nocturna Les llàgrimes de Sant Llorenç, entre Riudoms i la Mussara, el concert jove Avellana Sound o el torneig de natació Fira de l’Avellana.

Així mateix, ahir a la tarda es va celebrar la tradicional cercavila de gegants amb la Colla Gegantera de Riudoms amb motiu del 35è aniversari, en la qual hi van participar dotze colles convidades.