Diari Més

Societat

Els productors de la Cooperativa de la Canonja frenen el pla per retornar el 20% dels estalvis retinguts

Els socis volen conèixer els detalls de la fallida i demanar responsabilitat, si s'escau

Aquest dimecres els productors de la cooperativa es van reunir en assemblea.

Els productors de la Cooperativa de la Canonja frenen el pla per retornar el 20% dels estalvis retingutsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aplicar un descompte per cada quilo de producte –principalment oliva– que els socis lliurin a la Unió Cooperatives i, amb aquests diners, anar retornant el 20% dels estalvis als socis impositors de la Cooperativa Agrícola de la Canonja en un període d'entre 10 i 15 anys. Aquesta era proposta principal del pla de viabilitat que es va presentar ahir en l'assemblea de socis productors que es va celebrar durant la tarda. La proposta, però, no va ser aprovada i es va deixar damunt la taula.

Els socis productors es van emplaçar a una nova reunió a finals de mes i, aleshores, podria ser abordada de nou. «Ningú va voler aprovar res perquè el que volem saber són els nombres reals. Ens diuen que devem al voltant de 800.000 euros, però podrien ser més diners. Ens donen xifres de forma molt general,a 'grosso modo'», ha explicat Jordi Bofarull, que és soci productor de la Cooperativa Agrícola de la Canonja des de fa una dècada. Els productors es tornaran a reunir el 30 d'agost en una assemblea extraordinària i ho faran acompanyats d'un assessor fiscal. «Volem que analitzi com hem arribat fins aquí, partida per partida, i demanar responsabilitats. A hores d'ara hi ha molta desconfiança», afegeix Bofarull.

L'assemblea de productors se celebrava ahir i congregava al voltant d'una quarantena de persones. El passat 3 d'agost la Caixa Agrària de la Cooperativa Agrícola de la Canonja va començar a ingressar part dels estalvis retinguts als comptes bancaris dels socis impositors. Era la primera fase prevista per tal que els afectats recuperin almenys el 45% dels seus estalvis, després l'Ajuntament de la Canonja hagi comprat el patrimoni de l'entitat per 1.250.000 euros, diners destinats també a cobrir part del forat econòmic que ronda els tres milions d'euros. Els socis podrien arribar a recuperar el 78% dels seus estalvis un cop que Caixa Agrària materialitzi la col·locació dels crèdits que tenia concedits aIberCaja.

tracking