Diari Més

Nits Daurades

«Salou i Torremolinos aporten per si soles més de 13 milions de turistes»

L’alcalde del nucli més important de la Costa del Sol, José Ortiz, va ser el pregoner de les Nits Daurades, tot destacant el potencial dels dos nuclis

L'alcalde de Torremolinos, a l'esquerra, amb les pubilles durant la inauguració de les Nits Daurades.

«Salou i Torremolinos aporten per si soles més de 13 milions de turistes»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jardins del Xalet Torremar de Salou, seu del Patronat de Turisme, van ser ahir al vespre l’escenari de la inauguració oficial de les Nits Daurades, la Festa Major d’Estiu de Salou, que ja es van iniciar diumenge a ritme de Despacito amb l’esperada actuació del porto-riqueny Luis Fonsi.

Enguany, l’encarregat d’obrir les festes ha sigut l’alcalde de Torremolinos (Màlaga), José Ortiz, municipi que guarda una estreta relació amb Salou pel fet de ser «petits nuclis de pescadors transformats pel fenomen turístic dels anys 50 i 60 i que van poder crear els seus respectius municipis per processos de segregació», tal com va destacar l’alcalde de Salou, Pere Granados, durant la presentació del pregoner.

A continuació, Ortiz va agafar la paraula amb un contundent: «La vostra terra, Salou, es troba inevitablement unida a la meva, Torremolinos, per llaços d’història». Així, després de fer un repàs als orígens de tots dos nuclis, per on hi van passar fenicis, romans i àrabs, José Ortiz arribà a l’actualitat, al fenomen turístic que aquests municipis viuen, i destacà: «Salou i Torremolinos aportem per si sols més de 3 milions de turistes anuals i generem 13 milions de pernoctacions hoteleres. Són xifres que transcendeixen l’estadística i que ens atorguen el mèrit de fer una forta contribució al PIB nacional i al benestar del país».

Així mateix, Ortiz va recordar l’aliança formalitzada el passat 21 de març per les vuit principals destinacions de «sol i platja» d’Espanya en una trobada a la seu de l’Organització Mundial de Turisme, entre les quals hi ha Salou i Torremolinos, el primer municipi, com al més important de la Costa Daurada, i el segon, com de la Costa del Sol. «Vam formalitzar l’aliança per la defensa d’una convicció: que el producte turístic de sol i platja, la pedra angular de la nostra oferta, segueix sent un model consolidat i d’èxit, que segueix sent i que neix des d’una certesa i una aposta: que la nostra unió és la nostra fortalesa», va afirmar Ortiz.

L’alcalde de Torremolinos va encarar la recta final del pregó amb un toc de gràcia, dient que «no sé perquè les anomeneu les Nits Daurades, si en realitat hi ha festa durant tota la nit i tot el dia», i va acabar de la manera més poètica: amb l’adaptació de la coneguda cançó de Joan Manuel Serrat, Mediterráneo: «Soy cantor, hoy pregonero, Salou! Me gusta tu aroma y gentío, tengo alma de marinero. Qué le voy a hacer si yo, si vosotros y nosotros, nacimos en el Mediterráneo!».

A continuació, la regidora de Cultura, Maria José Rodríguez, i l’alcalde de Salou, Pere Granados, van obsequiar el pregoner amb una placa commemorativa, a més de lliurar-li una reproducció a escala de la figura del rei Jaume I.

Finalment, José Ortiz i les autoritats van pujar al balcó del Xalet Torremar, des d’on es va encendre la traca de festa i, així, es donaven oficialment inaugurades les Nits Daurades. El programa, farcit d’activitats i espectacles per a totes les edats, s’allargaran fins el dissabte de la setmana vinent, 19 d’agost, quan les festes es clouran amb un dels grans concerts programats per aquests dies, el de Vanesa Martín. D’altra banda, aquest dissabte actuarà la Rosario Flores, a la plaça de les Comunitats Autònomes a les deu de la nit, mentre que el dia 16 serà el torn d’India Martínez.

Després del pregó es va fer la tronada inaugural.

«Salou i Torremolinos aporten per si soles més de 13 milions de turistes»Cristina Aguilar

tracking