Diari Més

Les molèsties pel tall de Carles Buïgas incrementen durant l'agost

Veïns de la zona denuncien que els carrers adjacents s’han convertit en un coll d’ampolla

El carrer Pompeu Fabra col·lapsat de vehicles, aquest dilluns.

Les molèsties pel tall de Carles Buïgas incrementen durant l'agostFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arribada de turistes i visitants a Salou durant l’època estival s’està traduint aquests dies en embussos de trànsit i, particularment, als carrers adjacents a Carles Buïgas, convertit a principis del passat mes de juny en zona de vianants en el tram entre carrer Murillo i carrer Saragossa.

La problemàtica ja es va iniciar tot just quan es va engegar aquesta prova pilot, que pretén «prioritzar les persones», però ara, arribat el mes d’agost i l’increment de visitants als municipis de la costa que això suposa, la situació s’ha agreujat. I és que el tall de trànsit a un tram de l’avinguda Carles Buïgas ha fet que els vehicles busquin vies alternatives, tot provocant un increment notable del trànsit en carrers adjacents, com és el cas de Murillo.

En aquest sentit, una veïna de l’edifici Penthalon denuncia que el carrer absorbeix «el trànsit de quatre o cinc» vies, amb el pas continu de cotxes, autobusos i el trenet turístic. «Per treure el cotxe del garatge, per exemple, és un perill amb aquesta quantitat de vehicles circulant», assenyala, i afegeix que s’ha fet ressò de la problemàtica a l’Ajuntament de Salou, «i ens van dir que han posat zona blava i que ens empadronem, però aquesta no és la solució», recalca.

Veïns d’altres carrers també es fan ressò del problema existent, com Pompeu Fabra. En aquest cas, una veïna va publicar aquest dilluns a través de les xarxes socials una imatge d’aquesta avinguda col·lapsada de cotxes. Veïns de la zona posen de relleu la presència de l’Hotel Jaume I, fet que incrementa la circulació.

A més, es posa de relleu que la problemàtica és tan de dia com de nit, ja que es tracta d’una zona d’oci i, a la nit, els veïns han de patir els sorolls de la gent que freqüenta aquests locals. «El moviment de cotxes no s’atura fins les set del matí», denuncia la veïna del carrer Murillo. Posteriorment, s’inicia el trànsit d’aquelles persones que van a treballar i el moviment de turistes, flux que ja no s’atura durant tot el dia.

Per la seva banda, l’alcalde Pere Granados afirmava el passat mes de juny que l’actuació serveix per desviar el trànsit que venia des de la Pineda cap a Salou, per dirigir-se cap a Cambrils. «No només guanya Carles Buïgas, sinó que també el passeig Jaume I i Miramar», deia. Referent a les queixes, afirmava: «Sempre que hi ha un canvi, al començament hi ha persones que els costa l’adaptació».

Una prova pilot que es podria estendre a tot el carrer

A mitjà mes de juny es posava en marxa la prova pilot per transformar mig quilòmetre de l’avinguda Carles Buïgas, entre carrer Murillo i Saragossa, en zona de pas preferent per a vianants. S’han pintat cercles grocs a les voreres i a la calçada i s’han instal·lat 400 elements de senyalització mitjançant bidons que fan la funció de delimitar l’espai per a vianants respecte del vial de servei. Així mateix, les dues parades d’autobús s’han traslladat, una al carrer Barbastre i, la segona, a l’alçada del solar de la urbanització Miraflores. Segons es va anunciar, un cop passat l’estiu es valorarà els resultats de la prova pilot i es decidirà si el tall de circulació s’estén a tota l’avinguda.

tracking