Diari Més

Els assajos del 38è Misteri de la Selva del Camp encaren la recta final

Més d'un centenar de persones estan involucrades en la representació, que tindrà lloc el 14 i 15 d'agost

Els assajos generals tindran lloc l'11 i el 12 d'agost.

Els assajos del 38è Misteri de la Selva encaren la recta finalCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d'un centenar de persones, entre els directors, les encarregades de vestuari, els tècnics, els actors i les actrius, participen a la 38ª edició del Misteri de la Selva del Camp. Aquests dies ultimenels detalls perquè tot estigui a punt per la seva estrena, que tindrà lloc el 14 d'agost a les 10 de la nit a l'església parroquial de Sant Andreu Apòstol de la Selva del Camp. La segona representació es farà el 15 d'agost a les 8 del vespre.

La principal novetat d'enguany del Misteri, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica, i que es representa ininterrompudament des de 1980 a la Selva, és la remodelació de gairebé tot el grup dels jueus. Per altra banda, també serà un any de consolidació per l'actriu que interpreta el paper principal i que va debutar la darrera edició: Júlia Roig, com a marededeu. El primer assaig general tindrà lloc el divendres 11 d'agost, i el 12 d'agost es farà l'últim, a la mateixa església.

El misteri recull les tradicions que envolten la Festa de la Mare de Déu d'Agost i eltema central de l'obra, l'Assumpció de Maria al cel en cos i

ànima, prové dels primers segles del cristianisme. Escrit en llengua catalana a finals del segle XIV, El Misteri de la Selva és unajoia del teatre medieval, i va rebre el premi nacional de cultura popular a la millor iniciativa artística l’any 1994. El text, anònim, el va trobar l’historiador local Mn. Joan Pié en una llibreta dipositada a l’Arxiu Parroquial Selvatà, junt amb altres textos de la Senyoria de Prades i Mont-ral de mitjans del segle XIV. Posteriorment, la llibreta va passar a l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona, on es troba actualment.

Molt probablement, la redacció del Misteri ha de vincular-se amb la ciutat de Tarragona, per diverses referències tarragonines, entre elles ales estrofes de la croada contra els musulmans,text copiat després del Misteri.El fil argumental del Misteri porta Maria des de casa seva, lloc de la seva mort, fins a l'indret on és sepultada i, finalment, fins a la glòria celestial.

Els assajos generals tindran lloc l'11 i el 12 d'agost.

Els assajos del 38è Misteri de la Selva encaren la recta finalCedida

tracking