Diari Més

Judicial

El judici per la desaparició de Carmen Gallart convocarà més de 100 testimonis

La macro causa, amb Ramon Franch com a únic acusat, se celebrarà del 3 al 17 de setembre amb jurat popular

La dona desapareguda dels Pallaresos en una imatge d'arxiu.

El judici per la desaparició de Carmen Gallart, el 3 de novembreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 100 testimonis estan citats a declarar en el macro judici, que se celebrarà del 3 al 17 de novembre, en sessions de matí i tarda, per la desaparició de la veïna dels Pallaresos, Carme Gallart.

L’agent immobiliari Ramon Franch s’asseurà al novembre a la banqueta dels acusats de l’Audiència de Tarragona com a presumpte autor de la mort de Gallart.

La constitució del jurat popular es portarà a terme el dia 3, mentre que la declaració de l’acusat està prevista pel dia 15, segons ha determinat el magistrat-president de la Secció Quarta. Segons el fiscal, que sol·licita una pena de 15 anys de presó per homicidi, Ramon Franch va decidir presumptament matar Carme Gallart i desfer-se del seu cos per evitar la celebració d’un judici en què ella l’acusava d’estafa.

El cadàver de la víctima no ha aparegut, però els Mossos d’Esquadra sospiten que podria estar ocult en algun indret del Pirineu. Per la seva banda, l’acusació particular sol·licita una pena de 20 anys de presó per assassinat.

Ramon Franch i Carme Gallart mantenien un litigi per estafa que es remunta a l’any 2006. Aquell any, la dona va contractar els serveis de la immobiliària Franch, situada en plena Rambla Nova de Tarragona, amb l’objectiu de posar a la venda una casa que tenia a la platja del Miracle i adquirir un habitatge a la zona de la Muntanyeta, al barri de Sant Pere i Sant Pau.

L’empresari hauria fet creure, presumptament, a la dona que tenia un comprador per al seu domicili i, aquesta, va demanar un préstec per comprar el segon habitatge. Totes dues operacions les va gestionar l’acusat, que es va embutxacar una comissió de 45.000 euros. Com que la primera operació va resultar un engany, la dona es va veure obligada a demanar més préstecs i a desfer-se de les seves propietats per pagar els deutes.

Com a conseqüència d’aquests fets, Gallart va presentar una querella contra Franch pels delictes d’estafa i falsedat documental. El cas havia d’arribar a judici els dies 29 i 30 de setembre del 2015. Franch s’enfrontava a una petició de la fiscalia de fins a sis anys de presó, quinze mesos de multa i una indemnització d’1,5 MEUR.

Segons el fiscal, però, en tenir coneixement del senyalament del judici i davant les greus conseqüències a què hauria de fer front, Franch va intentar arribar a un acord econòmic amb Carme Gallart en diverses ocasions perquè s’apartés del procediment. Com que els intents van ser infructuosos, el processat va decidir, presumptament, acabar amb la vida de la dona i fer desaparèixer el seu cos per impedir la seva localització, segons el ministeri públic.

En el seu escrit d’acusació, el fiscal sol·licita una pena de 15 anys de presó per homicidi i la prohibició d’aproximar-se als familiars de la dona a un radi d’un quilòmetre durant un període de 20 anys i de comunicar-se amb ells. A més, la fiscalia sol·licita que l’home indemnitzi els familiars de la dona -els seus pares i dos fills- amb un total de 600.000 euros.

tracking