Diari Més

Poblet cau a la piscina durant la Festa Major de Vila-seca

Les festes s'acomiaden aquest dijous amb els últims actes

Splash solidari a Vila-seca

Splash solidari a Vila-secaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes de persones s'han reunit aquest dijous puntualment a dos quarts d’una del migdia a la plaça de l’Església de Vila-seca per veure, expectants, com el seu alcalde, Josep Poblet, seia a la plataforma, sobre el cubell d’aigua del joc aquàtic Splash, de l’entitat Soscialthlon, i queia dins l’aigua quan algun participant fes diana.

El moment s'ha fet esperar, i és que la distància de tir de boles per fer el ple era més gran del que és habitualment. A més a més, el preu per participar-hi també ha incrementat fins als 20 euros, tot per fomentar la recollida de fons per aquesta entitat de caràcter solidari. Després de molts intents i boles fora, un membre de l’associació ha aconseguit fer diana i, automàticament, el mecanisme s'ha posat en marxa perquè Josep Poblet fes cap a l’aigua. Però amb una vegada no n’hi ha hagut prou i l’alcalde, amb el seu jersei blanc tot xop, ha sortit de la piscina per tornar a seure de nou a la plataforma esperant el tir d’una segona bola amb encert. Nens, nenes, pares, mares i joves han tornat a provar el joc i intentar fer diana. Finalment, l’«afortunat» ha estat el Joel, el fill de la regidora de Serveis al Territori i Educació, Manuela Moya, qui, amb bona punteria, ha aconseguit tocar la diana i, Poblet, altre cop cap a l’aigua.

«La causa ho justifica», explicava rialler Josep Poblet, que també destacava la juguesca que hi havia en les anteriors festes majors per mullar l’alcalde. «Va ser l’any passat que em vaig comprometre a contribuir en la causa i, així, estimular la participació de la gent en un acte com aquest, de caire solidari i, alhora, refrescant», ha explicat, i ha afegit: «Durant una hora i mitja hi ha hagut molta participació, tot i que no he comptat la gent perquè, la veritat, estava pendent de si algú feia diana». Després de les dues caigudes de Josep Poblet, l’activitat ha continuat amb altres regidors, com és el cas del de Cultura i Excel·lència, Pere Segura.

Amb l’Splash, Vila-seca encara les últimes hores de la Festa Major d’Estiu, que ha omplert durant 15 dies el municipi d’activitats per a tots els públics. «La valoració d’aquesta Festa Major és molt positiva, amb una elevada participació», ha assenyalat Poblet. Així mateix, destacava els actes musicals, «que tots ells han sigut multitudinaris».

A la nit, el so dels trabucaires anunciarà el final de festa i, a continuació, el Ball de Diables encendrà els carrers de foc. Finalment, es donarà pas al Gran Castell de Focs d’Artifici, a càrrec de l’Antiga Casa Manuel Estalella.

tracking