Diari Més

Pere Granados: Alcalde de Salou

«Hard Rock ens farà ser una destinació turística més competitiva mundialment»

El batlle avança que a la tardor es reprendran els treballs al Camí de Ronda i que al 2018 començarà la canalització del barranc de Barenys

Granados aposta per una «remodelació transversal de Salou per ser un municipi d'excel·lència».

«Hard Rock ens farà ser una destinació turística més competitiva mundialment»A. Ferran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Les Nits Daurades estan a punt de començar. Com es presenten enguany?

—Crec que hi ha un bon cartell. Tenim una oferta cultural i d’oci molt important durant aquests dies. Cal destacar la cultura tradicional i popular però evidentment també hi ha un cartell de festivals de música molt destacat amb quatre figures que són punteres. Tenim a Luis Fonsi, que amb el seu Despacito és conegut arreu del món. També hi haurà Rosario, India Martínez, Vanesa Martín, etcètera. És un cartell molt potent. Tindrem el millor de la música nacional i internacional.

—A banda de les propostes musicals, el programa inclou alguna novetat destacada?

—Durant aquests dies tindrem el Salou Art Festival, un festival d’artistes locals, on hi haurà actuacions per part de DJs, escoles de dansa, cantants, etcètera propis de Salou. És una manera de mostrar a la gent que és el que fem. El destaco com a novetat enguany. Per a mi, com a alcalde, és molt important que la nostra gent pugui tenir el seu espai en aquestes Nits Daurades.

—Parlant de festivals, les Nits Daurades coincidiran amb el concert de clausura del Festival Internacional de Música Costa Daurada, que ha tingut Salou com a epicentre. Quina està sent la resposta que està tenint aquesta nova proposta cultural?

—El valoro molt positivament. És una primera edició i, per tant, neix amb una vocació de continuïtat però també amb prudència. Dins d’aquesta prudència, s’ha de dir que ha estat una edició molt ambiciosa, sobretot perquè, tot i que Salou és l’epicentre, s’ha traslladat a la resta de municipi i poder-ho compartir amb ells fa que el festival sigui molt singular i molt especial. Pel que fa al cartell, és de moltíssima qualitat i pel que fa a l’acceptació de la gent, les actuacions que s’han fet aquí a Salou han estat plenes de gom a gom. Espero que l’any que ve es torni a reeditar i que es pugui consolidar com un dels millors festivals de música clàssica d’arreu de Catalunya.

—Ens trobem en una de les setmanes més fortes de la temporada turística d’estiu. Com està anant i quina previsió hi ha pel que queda de temporada?

—Des de Setmana Santa i fins a juliol, la temporada està sent molt bona i la previsió de tancament també ho és. Estem dins del que podria ser la millor temporada pel que fa a visitants que ha tingut Salou.

—A què es deu que enguany pugui ser la millor temporada?

—Hi ha diferents factors que influeixen. Fa uns dies Salou va acollir la trobada dels alcaldes .Eu per parlar de turisme. Els explicava que som una destinació turística que fidelitza molt els seus turistes i vaig fer una prova. Vaig anar a la recepció de l’hotel on fèiem la trobada amb gent de l’organització i vaig preguntar directament a una turista quantes vegades feia que venia a Salou. Em va respondre que en feia tres.

—Com s’aconsegueix aquesta fidelització?

—Tenim aquest grau de fidelització perquè el client marxa amb un grau de satisfacció molt elevat de la seva experiència vacacional. I això inclou tots els sectors: els serveis que presta el mateix municipi i els serveis que presten els establiments privats, allotjament, comerç, restauració. El tracte que se li dóna al turista fa que visqui una experiència molt positiva i que nosaltres el fidelitzem. En aquesta línia, hem de treballar per fer una ciutat amable i amb una molt bona qualitat de vida. Quanta més qualitat tens com a ciutadà, el turista ho percep, ho viu i s’ho emporta. Ara bé, tot és millorable. Som molt autocrítics i volem millorar el que tenim. No es tracta només de ser una ciutat de qualitat, sinó que hem iniciat un camí de l’excel·lència. Per això hem començat una remodelació de tota la destinació turística del municipi de Salou.

—En quins aspectes s’ha de millorar?

—Ha de ser una actuació transversal, on s’ha d’implicar tothom. La destinació turística no són només els serveis municipals, que són molt importants, sinó que hi ha les comunitats de propietaris, l’hostaleria, la restauració, el comerç, el transport públic. Tothom s’ha d’implicar per millorar el que estem fent fins ara. Com ho farem? Tenim un estudi fet a la zona de Carles Buïgas que volem extrapolar a tot el municipi. Estem mirant la possibilitat d’encarregar un estudi a la URV en el qual es faci una diagnosi i un projecte d’execució per renovar tota la destinació.

—Ara mencionava Carles Buïgas, quina està sent l’adaptació després de la remodelació?

—És un canvi molt important i crec que ha estat una decisió molt valenta. Sempre que hi ha un canvi en un eix principal, com és el carrer Carles Buïgas, té una incidència en molts factors i la valoració que personalment faig és positiva. Hem d’entrar en la filosofia que l’important no són les rodes, són les persones. Totes les ciutats que tenen un nivell de la qualitat de vida alt opten per reduir la presència dels vehicles. S’ha d’ampliar l’espai públic per gaudiment de les persones i per facilitar la mobilitat. El cas de Carles Buïgas ha estat una prova pilot i el comerç està molt content. Ara ja puc avançar que hi haurà una sèrie d’ajustaments i, a banda, hem d’estudiar altres zones per a convertir-les en zones de vianants per horaris, Però la filosofia és guanyar espai públic. Aquest és el futur de qualsevol ciutat, i més encara d’un municipi turístic. Hi guanyem tots.

—En la darrera Junta de Seguretat Local, a principis de juny, assegurava que Salou necessitava més presència policial, a causa del turisme. Ha arribat finalment aquest reforç que demanava?

—El conseller que hi havia aleshores, Jordi Jané, es va comprometre a incrementar aquesta presència. Sí que és veritat que s’han aconseguit moltes més hores de les que teníem anteriorment i per tant estem en aquesta línia. Hi ha hagut un cert increment.

—És suficient aquest increment?

—Nosaltres sempre diem que en els serveis sempre hem d’anar a buscar l’excel·lència. I aquest és un servei molt important. Sóc molt reivindicatiu en tots els sentits i en aquest també. Continuaré reivindicant.

—Com valora el projecte de Hard Rock pel CRT?

—El fet que l’operador del Centre Turístic Integral sigui Hard Rock és molt positiu. Hard Rock és una marca reconeguda internacionalment. A la Costa Daurada ja concentrem una de les marques més potents que hi ha, com és Ferrari Land i ara també Hard Rock. Tot i que ells tenen hotels en diferents parts del món, aquí no construiran un hotel sinó un centre turístic integral, que serà el referent de Hard Rock com a centre turístic a nivell mundial. Tot això ens fa que puguem oferir una oferta turística complementària a la de sol i platja i de turisme esportiu molt important i afavoreix la desestacionalització. En aquest sentit, Hard Rock ens fa que siguem una destinació molt exclusiva i més competitiva mundialment, perquè ens podem presentar amb una oferta d’oci molt potent. Construiran un auditori per a 15.000 persones, on hi haurà moltes activitats en viu, i també un centre comercial similar a La Roca Village, on també hi haurà una concentració de marques de moda de reconegut prestigi internacional. Per tant, tenir tot això aquí, a casa nostra ens fa més competitius i ens ajudarà a desestacionalitzar la temporada turística. A més, crearà molts llocs de treball i generarà riquesa a la nostra ciutat, al territori i al país i això és important. Com dic jo, ens ha tocat la Grossa de Nadal.

—Estem a l’equador de la legislatura, quin balanç en fa?

—El faig positiu. Tots els municipis han patit una restricció de no poder gastar més enllà del que marcava la Llei d’Estabilitat Pressupostària del govern de Madrid. Nosaltres tenim una economia molt sanejada, però la llei no ens ha deixat créixer en serveis com nosaltres volíem. Espero que la deroguin. No obstant això, hem anat fent coses i ara hem arribat en una fase on comencem a desenvolupar grans projectes, com per exemple, el tema del barranc de Barenys. El projecte havia quedat endarrerit per una sentència, doncs, en el 2018, si tot va com estan funcionant les coses començaran les obres de desviament i canalització d’aquest barranc, cosa que resoldria la problemàtica de les inundacions del barri de la Salut. El Camí de Ronda sembla que també està a punt de poder-se executar, segons les converses que hem tingut amb el Ministeri de Medi Ambient. Sembla que aquesta tardor s’arribarà a tocar de la Pineda, a la zona de la pedrera. A més, tenim estabilitat de govern i això és importantíssim i més en una ciutat com Salou on hi ha grans inversions.

—Per últim, quins són els reptes de ciutat que afronta Salou, tant a curt com a llarg termini?

—Els projectes que hem dit del Camí de Ronda i el barranc de Barenys. La futura urbanització de la via del tren, quan entri en funcionament el Corredor del Mediterrani i la nova estació de Salou - Port Aventura. El desenvolupament del sector 04, on volem agrupar un sector de creació de nous llocs de treballs, amb una ciutat esportiva, amb una zona d’indústria d’aparador, i una nova zona d’oci. És a dir, si es vol construir qualsevol nova discoteca a Salou, no es podrà fer al centre perquè s’haurà d’anar allà. També volem entrar en la dinàmica de menys rodes i més persones. Però sobretot el repte principal que tenim és la remodelació transversal de Salou com a municipi i destinació turística per ser una ciutat no de qualitat, sinó d’excel·lència.

tracking