Diari Més

Societat

Els Pallaresos preveu construir un poliesportiu cobert a partir del març

L’equipament permetrà la pràctica d’esports com el judo o el futbol sala, que ara es fan a l’escola

A la dreta, terrenys en el qual s'ubicarà el nou poliesportiu, ubicat al costat de l'institut.

Els Pallaresos preveu construir un poliesportiu cobert a partir del marçGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Pallaresos ja ho té tot a punt per alçar el que serà el primer poliesportiu cobert del municipi. El projecte ja està aprovat i les obres adjudicades, amb la certesa que la Diputació de Tarragona aportarà una subvenció per fer front a part de l’import que costaran els treballs, segons explica el regidor d’Esports, Antoni Tenorio.

Tal com destaca, tan sols falta la permuta dels terrenys en els quals s’ha de construir l’equipament, entre l’avinguda Catalunya i el carrer Unió, al costat de l’institut, ja que han de deixar de ser una zona ajardinada per tal de poder-hi construir. Segons el regidor, el projecte ha patit alguns contratemps, però ara ja està tot a punt i la previsió és que es comenci a treballar sobre el terreny el proper mes de març.

«Aquest és el nostre projecte», diu Tenorio, que destaca la importància que, finalment, el poble disposi d’aquest equipament. «Inicialment, també teníem sobre la taula la construcció d’una piscina coberta, però els veïns opinaven que era més necessari un poliesportiu», assenyala el regidor. I és que amb aquest equipament, esports com el judo o el futbol sala podran, definitivament, deixar d’utilitzar les instal·lacions de l’escola i traslladar-se al nou poliesportiu.

Així mateix, es pretén incorporar noves modalitats, com la gimnàstica rítmica i, a més, l’equipament servirà per a la celebració de festes del poble. «Podrem evitar l’envelat de les festes d’hivern o, si plou, qualsevol esdeveniment es podria traslladar a les noves instal·lacions», afegeix el regidor d’Esports, Antoni Tenorio.

Una pista de 968 m2

El futur poliesportiu dels Pallaresos constarà de 3.292 metres quadrats, dels quals, 968, correspondran a la pista poliesportiva. Aquesta comptarà amb senyalització per poder jugar a bàsquet, futbol sala i handball i el seu corresponent material. Així mateix, a l’exterior hi haurà una vintena d’aparcaments i més de 640 metres quadrats d’espais verds. Els vestidors estaran ubicats en un edifici adjacent. Pel que fa als treballs, es dividiran en dues fases. En la primera, s’executaran els moviments de terres, desmunts i obres de contenció per deixar preparada l’explanació on aniran els edificis. També es deixaran preparades les instal·lacions sota rasant i s’executarà la pista poliesportiva i els accessos. Serà a la segona fase quan s’executarà l’edifici dels vestuaris, el tancament de la pista i es finalitzarà la urbanització interior del solar.

tracking