Diari Més

'Criatures' obre el festival Música a la Vila

El duet obre avui el Festival de Música Tradicional del Vendrell que porta actuacions cada dimecres

Criatures presentarà avui el seu nou projecte Taumàtrop.

'Criatures' obre el festival Música a la VilaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 29a edició del Festival de música tradicional Música a la Vila començarà avui, a les deu de la nit, a la plaça del Tívoli del Vendrell, amb el grup Criatures, que presentarà el seu nou projecte titulat Taumàtrop. Aquest duet, guanyador del concurs Sons de la Mediterrània del 2016, està integrat per Marçal Ramon (acordió diatònic) i Ivó Jordà (gralla), i en aquesta actuació comptarà amb la col·laboració especial de Marcel Casellas (contrabaix) i Marc Vall (bateria).

Amb el seu concert, aquest duet acompanyarà el públic al món de la senzillesa, la naturalitat i la delicadesa. El so transformat de la gralla i de l’acordió diatònic transporta a un món imaginari on tot gira al voltant de la música d’arrel. La música que ve de la terra la reinterpreten amb la calidesa, la humilitat i la bellesa amb què els ha arribat perquè cada acord que proposen també és fruit d’una doble amistat: la que hi ha entre els dos músics i la que ambdós mantenen amb el nostre país. Les melodies que brollen dels seus instruments ens converteixen en dues criatures que, amb la tendresa i la innocència que els encomana, juguen a buscar un so cambrístic a les sonoritats mediterrànies tan característiques de la nostra terra. En cas de pluja, aquest concert es farà a l’Auditori del Tívoli, situat a la mateixa plaça del Tívoli.

El pròxim dimecres, 9 d’agost, en el marc del mateix festival, serà el torn de Els Francolins i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, a partir de les deu de la nit. Els Francolins presenten Un francolí a Ítaca, amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona. Aquest nou repte de la banda de flabiols pretén mostrar l’interès per la música de flabiol i les possibilitats expressives d’aquesta formació.

Aquest nou treball és un pas endavant en l’ampli repertori de la banda, el qual inclou música tradicional, música de banda, música moderna, temes de pel·lícula i peces originals, el gruix de les quals són músiques de Joan Moliner.

El tercer dimecres d’agost, el dia 16, actuarà Guillem Anguera, també a les deu de la nit. Després d’una llarga trajectòria amb diversos grups, Guillem Anguera presenta el seu primer treball en solitari, 14 Km. Música instrumental, amb temes de collita pròpia, en què l’acordió diatònic n’és l’instrument principal, acompanyat d’uns músics de luxe amb una gran trajectòria professional.

El 23 d’agost Música a la Vila presenta Marsupialis, un grup de cinc músics amb experiència en el camp de la música tradicional, que s’han trobat amb la voluntat d’oferir i compartir, d’una manera fàcil i senzilla, una selecció d’aquelles melodies que els han seduït durant tots aquests anys de voltar per diversos indrets. Actualment presenten adaptacions de temes de Felip Grau i Solé, un indiano de finals del segle XIX, amb pasdobles, xotis, americanes, rumbetes, danses cubanes... Clourà el festival Jordi Molina, el 30 d’agost. El compositor i intèrpret català presenta el seu projecte més personal després de més de tres dècades d’exitosa trajectòria professional. Ho farà també a les deu de la nit.

tracking