Diari Més

Infraestructures

Adif farà obres de millora a 32 estacions petites de Tarragona

Es tracta d'un pla extraordinari que es durà a terme al llarg del 2017 i 2018

L'estació de tren de les Borges del Camp.

L'Ajuntament de les Borges exigeix millores a l'estació arran de la mort del noiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adif ha aprovat un pla extraordinari per realitzar actuacions de millora i conservació a un total de 32 estacions de petita grandària de la demarcació de Tarragona al llarg del 2017 i el 2018. Així s'ha informat a través d'un comunicat, on també consten altres 401 estacions de tot l'Estat Espanyol. D'aquestes, 67 estan ubicades a Catalunya, sent Tarragona la demarcació que més estacions veurà remodelades. El pressupost total de les obres és de 2.165.000 euros.

Les estacions beneficiades per aquest pla estan situades, majoritàriament, en zones rurals. A Tarragona es tracta de les d'Alcover, Altafulla-Tamarit, Ascó, Camarles-Deltebre, Camp-redó, Capçanes, Duesaigües-L'Argentera, Flix, La Plana-Picamoixons, La Riba, La Selva del Camp, L'Ametlla de Mar, L'Ampolla-Perelló-Deltebre, Les Borges del Camp, L'Espluga de Francolí, L'Hospitalet de l'Infant, Marçà-Falset, Montblanc, Mont-roig del Camp, Port Aventura, Riba-roja d'Ebre, Riudecanyes-Botarell, Roda de Berà, Roda de Mar, Salomó, Ulldecona-Alcanar-La Sènia, Valls, Vilabella, Vila-seca, Vilaverd i Vimbodí i Poblet.

Les actuacions previstes comprenen treballs de pintura i neteja de grafits; reparació de cobertes i façanes; treballs d'electricitat i obra de paleta en vestíbuls; reposició i reparació dels senyals, vidres i marquesines (filtracions, esquerdes, il·luminació, etc.); adequació de preses de terra i d'instal·lacions d'electricitat i il·luminació de les andanes; actuacions en passos entre andanes i a l'entorn; reparació de closos; poda de vegetació, i recollida d'enderrocs i deixalles.

De la resta d'estacions que es milloraran a Catalunya, 8 pertanyen a la demarcació de Barcelona (Aguilar de Segarra, Borgonyà, Calaf, Manlleu, Rajadell, Sant Martí de Sesgueioles, Sant Quirze de Besora-Montesquieu i Seguers-Sant Pere Sallavinera); 17 a Girona (Bordils-Juià, Camallera, Campdevànol, Celrà, Colera, Fornells de la Selva, La Farga de Bebié, La Molina, Planoles, Puigcerdà, Ribes de Freser, Riudellots de la Selva, Sant Miquel de Fluvià, Toses, Urtx-Alp, Vilajuïga i Vilamalla); i 10 a Lleida (Anglesola, Bell-lloc d'Urgell, Bellpuig, Castellnou de Seana, Cervera, Golmés, Juneda, Les Borges Blanques, Mollerussa i Tàrrega).

tracking