Diari Més

Successos

Un senegalès de 33 anys mor a cops per un grup de quatre joves a Salou

Els fets van produir-se ahir al matí a l’avinguda Carles Buïgas, els agressors van fugir corrents i les càmeres de vigilància van enregistrar la baralla

El jove de 33 anys va rebre un cop que el va fer caure a la vorera on ja no van poder fer res per reanimar-lo.

Un senegalès de 33 anys mor a cops per un grup de quatre joves a SalouCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nombrosa comunitat senegalesa de Salou vivia ahir una jornada tràgica per la mort d’un jove de 33 anys a mans de quatre desconeguts a l’avinguda Carles Buïgas, en el cor turístic de la capital de la Costa Daurada. Els agressors, dels quals es desconeix la identitat, eren buscats per la policia encara ahir, al tancament d’aquesta edició. Els fets succeïen de bon matí, entre les set i les vuit –segons apuntava un testimoni de la baralla– davant la mirada dels treballadors d’alguns establiments que ja estaven oberts a la zona.

Tot apunta al fet que la víctima es trobava a l’avinguda Carles Buïgas, a tocar de la rotonda que fa de cruïlla amb el carrer d’Amposta i el carrer de Murillo, quan va ser abordat per quatre joves i van començar a colpejar-lo per motius que es desconeixen. Aquest és, si més no, el relat d’un treballador de la zona que assegurava haver estat testimoni del succés, tot i que no queda clar si la víctima va participar en la baralla o només va intentar fugir o defensar-se.

«L’han començat a colpejar. Eren un grup de quatre joves. Calculo que tindrien al voltant de vint o vint i pico anys. Un d’ells és el que li ha assestat el cop que l’ha fet caure a terra a la vorera», assegurava el mateix testimoni. Altres fonts apuntaven ahir que el jove hauria rebut un fort impacte al cap contra el terra en caure, un extrem que no ha estat confirmat.

Un cop a terra, els quatre agressors van fugir corrents cap a l’inici de l’avinguda Carles Buïgas –en direcció a la discoteca La Cage– i encara ahir, al tancament d’aquesta edició, no havien estat detinguts per la policia. Segons informaven els Mossos d’Esquadra, el cos policial va rebre l’avís de què hi havia un home inconscient al carrer cap a les nou del matí. Al lloc dels fets es van desplaçar diverses dotacions policials i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els sanitaris van intentar reanimar la víctima sense èxit, ja que va morir poc després.

A l’espera que s’autoritzés l’aixecament del cadàver, que no es va produir fins a les onze del matí, el succés i la nombrosa presència policial provocava ahir al matí una gran expectació en un carrer ja força transitat pels turistes en aquestes dates. Un nombrós grup de persones de la comunitat senegalesa –establerta al municipi des de fa molts anys– es va aplegar al voltant del cordó policial que custodiava el cos de la víctima.

«Fa quinze anys que viu aquí»

Segons un dels senegalesos que es trobaven a la zona ahir al matí i que assegurava ser amic de la víctima, el jove respon al nom de Modou N., «i calculo que fa 15 anys que viu aquí», deia. «Conec molt les seves germanes, ambdues han nascut a Catalunya. També hi viuen els seus pares. Ell vivia al carrer València i ha treballat a l’hotel Voramar», assegurava l’amic de la víctima. En qualsevol cas, a hores d’ara, la identitat de la víctima no ha estat confirmada pels Mossos d’Esquadra. L’Àrea d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra s’ha fet càrrec de la investigació per tal d’esclarir els fets i, segons apunten, el cas està sota secret de sumari.

Un carrer ple de càmeres

La fugida dels quatre agressors va quedar enregistrada per les càmeres de vigilància que l’Ajuntament de Salou va instal·lar l’any 2014. Aquestes càmeres estan operatives les 24 hores del dia i, ahir, també ho estaven, segons van confirmar des del consistori salouenc. Per tant, les imatges enregistrades poden ser decisives a l’hora d’identificar els quatre joves. De fet, la cruïlla que distribueix el trànsit entre l’avinguda Carles Buïgas, el carrer d’Amposta i el carrer de Murillo està coronada per tres càmeres que controlen la zona i que haurien d’haver enregistrat l’agressió des d’escassos metres. Tanmateix, al tram de carrer per on van fugir els agressors, diversos cartells avisen de la presència de càmeres de videovigilància que tenen un abast de 500 metres des de la seva posició.

Inseguretat a la zona

Arran de la tragèdia, el grup municipal de Ciutadans a Salou emetia ahir un comunicat exigint a l’equip de Govern «augmentar les mesures de seguretat a l’avinguda Carles Buïgas, després de la mort d’un ciutadà senegalès per presumpte tràfic de drogues». Val a dir, però, que es desconeixen els motius de la batussa i l’activitat a què es dedicava la víctima. El grup municipal de Ciutadans assegurava que «s’han registrat diversos incidents en els últims mesos a l’avinguda» i posava com a exemple «l’atac a un sense sostre la setmana passada». «El tràfic de drogues, la delinqüència i, fins i tot, la prostitució, preocupen els veïns des de fa molts anys», assegurava ahir la portaveu dels taronges, Reyes Pino. Per aquest motiu insistia en la necessitat de «prendre mesures urgents perquè fets com aquests no es tornin a repetir».

tracking