Diari Més

Denúncia

L'Ajuntament de Vilallonga reconeix la manca de llicència de l'Encanteri per a celebrar banquets amb música

Els veïns que ho van denunciar pel soroll consideren que l'activitat no es pot legalitzar i en reclamen el tancament immediat. El consistori volia celebrar diumenge un aperitiu de festa major al restaurant, però finalment ha traslladat l'acte

En primer terme, el restaurant l'Encanteri i la polèmica instal·lació on se celebren banquets.

L'Ajuntament de Vilallonga reconeix la manca de llicència de l'Encanteri per a celebrar banquets amb músicaGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou capítol en l'enfrontament entre l'Ajuntament de Vilallonga del Camp i el grup de veïns que han denunciat reiteradament l'afectació que pateixen pels sorolls de les celebracions nocturnes al restaurant l'Encanteri.

El consistori, en resposta a la denúncia presentada per l'advocat dels veïns,ÁngelBretón el passat 29 de juny, va replicar explicant quines havien estat les mesures realitzades pel Govern municipal. I en aquesta resposta es reconeixia, de manera implícita, la il·legalitat de la sala de banquets annexa que té el restaurant i que és l'origen de la polèmica.

Així, el document, signat pel mateix alcalde, Ignasi Valera, assenyala per una banda, que el passat mes de maig van emetre un «ofici extern» adreçat a la Directora General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, «en el qual sol·licitàvem que,el més aviat possible, es posessin en contacte amb nosaltres per tal de realitzar un estudi acústic».

No s'explica en aquesta carta a l'advocat dels veïns si van tenir resposta ni perquè en lloc de contactar directament, el que volen és que sigui la Generalitat la que es posi en contacte amb el consistori.

Sí que en el document municipal s'explica que el 14 de juny passat es va requerir al titular de l'establiment l'Encanteri, «per tal que sol·liciti llicència municipal per l'activitat que realitza», aportant la documentació d'acord a un informe previ de l'enginyer municipal.

Tot seguit, però, s'indica des de l'Ajuntament que el 29 de juny, quinze dies després, «el titular de l'Encanteri presenta escrit en el qual sol·licita que se li concedeixi una pròrroga per a poder presentar la documentació que s'està redactant sol·licitada». No s'indica si la pròrroga li va ser concedida, tot i que es dóna a entendre que així ha estat.

D'aquesta manera, el consistori reconeix que el restaurant no disposa de la llicència d'activitat per a la celebració de banquets amb música a la instal·lació annexa que es va construir al costat de l'edifici principal de l'establiment.

Amb la resposta municipal a la mà, els veïns afectats, a través de l'advocatÁngelBretónvan tornar a presentar, l'11 de juliol passat, un escrit davant l'Ajuntament en què, entre altres aspectes, reclamaven que es procedís al tancament immediat de l'activitat de la sala de banquets. L'argument legal que esgrimeixen els veïns és que el denominat 'SalóFabergé' segons la mateixa web del restaurant, no es pot legalitzar perquè es va construir en sòl no urbanitzable.

Segons l'advocat, tot i que ara la finca està catalogada com a sòl urbanitzable no urbà, per a poder autoritzar la construcció i l'activitat caldria prèviament aprovar un pla parcial i un projecte de reparcel·lació.

La nova denúncia veïnal recorda que malgrat que el consistori és conscient de la il·legalitat de l'activitat i que el restaurant ha estat requerit, durant els caps de setmana de maig, juny i juliol s'han continuat celebrant festes al saló, en tots els casos, afirmen els veïns, «fins a les 4 de matinada».

De fet, en l'escrit de denúncia, l'advocat recull diferents imatges de pàgines de Facebook de discjòqueis que participen en les celebracions de l'Encanteri, un local que oficialment tan sols té permís atorgat per a posar 'música d'ambient' amb un equip de música.

Malgrat la situació de l'establiment i el conflicte obert amb els veïns, l'Ajuntament tenia previst celebrar-hi aquest diumenge l'aperitiu de festa major per als veïns. Finalment el consistori ha fet marxa enrere i ha traslladat l'acte a un altre restaurant del municipi.

tracking