Diari Més

Laboral

CCOO convoca una vaga indefinida a les nuclears d'Ascó i Vandellòs a l'octubre

La UGT no comparteix la postura de CCOO de tensar el conflicte, encara que insta la direcció d'ANAV a buscar una solució

Imatge d'arxiu d'alguns participants a la vaga del passat dimarts 13 de juny a Ascó.

Ascó, piquet, lloc treball, vaga, empresa auxiliar, protesta, jornada, Vandellòs, treballador, nuclearACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CCOO ha convocat una vaga indefinida en les dues centrals nuclears catalanes, la d'Ascó i la de Vandellòs, el mes d'octubre vinent, encara que UGT opta per mantenir les negociacions obertes, segons han informat les dues centrals sindicals per separat.

CCOO convoca unilateralment una aturada indefinida de les empreses auxiliars -que abracen des d'enginyeria a neteja- de les dues centrals nuclears catalanes a Ascó i Vandellòs. Segons el sindicat, la direcció de l'Associació Nuclear d'Ascó-Vandellòs II (ANAV) ha rebutjat una proposta unitària presentada amb UGT el passat 21 de juliol, que recollia totes les peticions de la plantilla d'aquestes empreses.

La proposta conjunta arribava després de les vagues dels passats dies 13 i 20 de juny, que reivindicaven millores a favor de l'estabilitat laboral i de llocs de treball de qualitat. No obstant això, ANAV no la subscriu i es remet al preacord signat el passat 7 de juny com a document de partida i la incorporació d'una comissió de seguiment, per la qual cosa CCOO aposta per convocar aquesta vaga indefinida.

Aquesta protesta del mes d'octubre coincidirà amb el pròxim període de recàrrega de la central nuclear Ascó 2, que comporta una parada programada de la planta. Segons CCOO, aquesta mobilització hauria de fer-se des de la unitat d'acció sindical, ja que la proposta d'ANAV no difereix pràcticament de la que va motivar les jornades de vaga al juny.

La UGT també valora la proposta d'ANAV com «insuficient» en deixar fora aspectes que ja es van tractar en la mediació davant el Departament de Treball de la Generalitat i que l'escrit no recull, segons el sindicat. No obstant això, la UGT aposta per mantenir oberta la via de la negociació per a arribar a un acord que sigui satisfactori per als més de 1.300 treballadors de les empreses auxiliars. Aquest sindicat no comparteix la postura de CCOO de tensar el conflicte, encara que insta la direcció d'ANAV a moure fitxa i buscar una solució satisfactòria.

De la seva banda, ANAV manté la política de no comentar les negociacions amb els mitjans de comunicació, sinó a la taula amb els sindicats.

tracking